Naomi Watts lesz az új Trónok harca sorozat főszereplője

Az HBO már n agyon készül a Trónok harca-spinoffra, amelynek története több ezer évvel a most futó sorozat cselekménye előtt játszódik, így régi jó ismerősöket nem fogunk benne viszont látni – Oscar-díjas, A-listás sztárt viszont igen.

Hosszú hónak minden részletre kiterjedő, aprólékos egyeztetése utána csatorna végre megállapodásra jutott Naomi Watts színésznővel, aki a sorozat egyik főszereplőjét fogja játszani, egy elbűvölő és előkelő hölgyet, aki természetesen egy súlyos és borzalmas titkot rejteget. Hogy pontosan ki is lesz ő, még nem tudni, hiszen az alkotók gondosan őrzik a készülő forgatókönyvet, az eredeti sorozatból pedig felesleges következtetni, hiszen az írók erre is ügyeltek: kellő távolságra tették az idősíkot ahhoz, hogy kevés konkrét és egyenes kapcsolat legyen a két történet között.

Amit viszont tudni: a George R. R. Martin és Jane Goldman által összehozott történet és forgatókönyv azért ad majd néhány választ a jelenlegi sorozat kérdéseire is – megtudhatjuk belőle például Westeros történetének néhány szörnyű titkát vagy a Mások igazi eredetét; illetve nem kizárt, hogy találkozunk majd néhány Stark-legendával. Az alkotók viszont azt ígérik, hogy a nézők csak azt hiszik, hogy ismerik a történetet, és ők mindent megtesznek azért, hogy újra és újra meg tudják őket lepni.

A jelenleg futó sorozat hatalmas sztárokat csinált szereplőiből, akiknek nevét előtte igen kevesen ismerték – ezzel szemben Watts neve igen jól cseng Hollywoodban. Az ausztrál színésznő nevét mind a közönség, mind a kritika ismeri és elismeri, jó ízléssel választ magának szerepet, akár közönségfilmről van szó (A beavatott-sorozat: A hűséges), akár kategóriába nehezen sorolható sorozatról (Twin Peaks).

Azt még nem tudni pontosan, hogy mikor kezdődik a konkrét forgatás: volt arról szó, hogy talán még idén, ám ez végül nem bizonyult igaznak. A Trónok harca utolsó évada jövőre érkezik, így 2020-ra talán már érdemes lenne betölteni a sorozat után maradt űrt – de ez a döntés még a csatorna kezében van.