Csütörtöktől országszerte a mozikba kerül A szabadság hangja című pazar sikerű 2023-as krimi.

Az Alejandro Gomez Monteverde által rendezett film főszereplői Jim Caviezel, Mira Sorvino és Bill Camp. A valós eseményeken alapuló produkció Tim Ballard (Caviezel) egy volt amerikai kormányügynök hősies erőfeszítéseiről szól, aki gyerekeket próbál megmenteni a kolumbiai szexkereskedőktől.

A tengerentúlon már 2023. július 4-én bemutatott A szabadság hangjai jelentős sikert aratott, hiszen a 14,5 millió dolláros költségvetésével szemben 250 millió dolláros bevételt ért el. Annak ellenére, hogy a kritikusok vegyes kritikákat fogalmaztak meg róla, a közönség körében nagy tetszést aratott, és rendkívül pozitív reakciókat váltott ki. A film a QAnon összeesküvés-elmélethez való kapcsolódása miatt is felhívta magára a figyelmet, ami újabb rétegét adta a közérdeklődésnek és a vitáknak.

A krimi cselekménye Roberto Aguilar, egy hondurasi apa körül bontakozik ki, aki elveszíti gyermekeit egy szexkereskedő hálózat kegyetlen tevékenysége közepette. Tim Ballardot, a Nemzetbiztonsági Nyomozóiroda különleges ügynökét megérinti Aguilar helyzete, és veszélyes küldetésre indul, hogy felszámolja az emberkereskedő hálózatot és megmentse a gyerekeket, köztük Aguilarét is.

A szabadság hangja meglepő sikertörténetnek bizonyult a független filmiparban, és a maga nemében az egyik lagnagyobb bevételű film lett. A film megjelenési stratégiája, beleértve a "pay-it-forward" marketinget és az alulról jövő támogatást, kulcsfontosságú tényező volt a kasszasikerben.

Ugyanakkor a film vitákat váltott ki a gyermekek kizsákmányolásának ábrázolása és a QAnon összeesküvés-elméletek vélt szítása miatt. Ezek az ellentmondások azonban nem hátráltatták a film sikerét, hanem inkább a filmkészítők etikai felelősségéről szóló párbeszédeket szültek az érzékeny témákat ábrázolásával kapcsolatban.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az új krimi, idelent mutatjuk az előzetesét, január 25-től pedig már a hazai mozikban is láthatod.

akció | dráma | életrajzi | krimi | thriller | történelmi

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem... több»