Mindig van egy sajátos hangulata, ha magyar film kerül a hazai mozik műsorára. Most éppen ez a helyzet a Lefkovicsék gyászolnak című drámával, amely a napokban kerül a mozikba. De mi is ez, kik játszanak benne és miről szól? Máris elmondjuk!

A Lefkovicsék gyászolnak egy ortodox zsidó család történetét meséli el, azon belül is egy apa és fia talán véglegesen megromlott viszonya áll a középpontban. Lefkovics Tamás egy konok, de nagyszívű bokszedző, aki sosem találta meg a közös hangot a fiával. Kapcsolatuk az évek során oly mértékben megromlott, hogy fia, Iván végül inkább Izraelbe szökött és ott alapított családot. Az otthoniak közül egyedül az anyjával tartotta meg a kapcsolatot, ám amikor anyja váratlanul elhuny, kénytelen hazatérni. A zsidó hagyományok előtt tisztelegve egyhetes gyászt és shivát ül a szülői házban, csakhogy ez egyben azt is jelenti, hogy kénytelen újra szóba állni az apjával. Kérdés, hogy ezúttal megtalálják-e a közös hangot vagy sem?!

A filmet Breier Ádám rendezte, akinek ez az első egészestés mozija. Csaba Bálint mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét. Ami a szereplőgárdát illeti, egy szavunk sem lehet. A két főszereplőt – apát és fiát – Bezerédi Zoltán és Szabó Kimmel Tamás alakítják, mellettük pedig láthatjuk még Elek Ferencet, Kerekes Józsefet, Adorjáni Bálintot, Máhr Ágnest és Kardos Róbertet is.

A Lefkovicsék gyászolnak a következő csütörtökön, február 22-én debütál a hazai mozikban.