Napokon belül a hazai mozikban a Szegény párák című fekete komédia, amely egy vadul fantáziadús utazásra hívja a nézőket.

A filmet Giorgos Lanthimos (A kedvenc) rendezte és Tony McNamara írta, a főszereplők között pedig olyan A-listás színészeket találunk, mint Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe és Margaret Qualley.

Az Alasdair Gray 1992-es regényéből adaptált film a viktoriánus korabeli Londonban játszódik, és Bella Baxter történetét meséli el, egy fiatal nőét, akit egy tudós az öngyilkossága után visszahoz az életbe, majd elindul az önfelfedezés és a szexuális felszabadulás útján.

A döntés részben Magyarországon forgatott Szegény párák premierje a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2023. szeptember 1-jén, ahol a filmet a rangos Arany Oroszlán-díjjal tüntették ki. A kritikusok nagy lelkesedéssel fogadták az alkotást, különösen Stone alakítása miatt, sőt, az Amerikai Filmintézet és a National Board of Review is a 2023-as év legjobb filmjei közt tartja számon. A 81. Golden Globe-díjátadón a legjobb film - musical vagy vígjáték és a legjobb színésznőnek járó díjat is elnyerte, emellett 13 Critics' Choice Awards-jelölést is kapott.

Az egyedi látásmódjáról ismert Lanthimos még 2009-ben vetette fel a projektet, miután találkozott Alasdair Gray íróval. A film fejlesztése a direktor A kedvenc című filmjének sikere után kapott lendületet, Emma Stone pedig főszereplőként és producerként is csatlakozott.

Ha mindez még nem hozta meg a kedvedet a január 25-én érkező filmhez, idelent nézd meg az előzetest, vagy látogass el a film mafabos adatlapjára még több információért.

romantikus | sci-fi

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»