Natalie Portman Expedíciója nagy sikert arathat

A Netflix és a Paramount első közös biznisze, a The Cloverfiel Paradox a film meglepő bejelentésének ellenére egyelőre csúnya bukás - ám úgy tűnik, hogy van valami a stúdió és a streaming szolgáltalás zsebében, ami nagy siker lehet.

Natalie Portman főszereplésével és Alex Garland rendezésében készült Expedíció először mozikban mutatják be Észak-Amerikában, majd 17 nappal később lesz elérhető a Netflixen. A streaming szolgáltatóval azért kellett megbontani a szerződést, mert a producerek nehezen egyeztek meg a film végső változatát illetően a nyári, rosszul sikerült tesztvetítések után. David Ellison attól tartott, hogy a film túl intellektuális és túl komplikált, ám Scott Rudinnak (Nem vénnek való vidék, Ex Machina, Lady Bird) sikerült egy olyan vágás összehoznia, amely Ellisonnak is, és a rendezőnek is megfelelt. 

A nagy kérdés viszont még nyitva maradt: vajon az Expedíció is egy olyan Paramount termék, amiben nem igazán hiszenk, vagy inkább egy okos film, amiről még nem tudják, hogyan adják el a nemzetközi közönségnek?

Az előzetes kritikák ezt mondják:

Most láttam az Expedíciót, és basszus, remek. Szépen elkészített, lebilincselő és okos. Eltart egy darabig, amíg feldogozom, de meg akarom nézni megint. (Jenna Busch)

Abszolút fenomenális. Kiváló és megigéző film, remek alakításokkal. Benne lesz a Top10 2018-as filmeim között, az biztos. (Eric Eisenberg)

Ez az a fajta sci-fi, amit mindig is látni akarunk. Merész, elgondolkodtató, egyedi és vizuálisan lenyűgöző. Kicsit sem lennék meglepve, ha mesterműnek titulálnák. (Ben Pearson)