Ma kerül a mozikba a Tűzgyűrű második része, a Tűzgyűrű: Lázadás – és a sci-fi hű marad az első részhez, már amennyiben a Földet és az emberiséget fenyegető idegen támadás és az az ellen küzdő bátor emberekről és hatalmas gépekről van szó.

A filmben a John Boyega (Star Wars: Az utolsó Jedik) alakította főhős valamikor ígéretes Jaeger pilóta volt, akinek apja egykor az életét adta az emberiség szabadulásáért, ám elhagyta a pályát, és lesüllyedt az alvilág mocskába. Ám amikor az előzőnél sokkal nagyobb kataklizma fenyegeti a Földet, kap még egy esélyt, hogy családi örökségét beteljesítse, és bebizonyítsa, hogy olyan fából faragták, amely méltó a hősi címre. A küzdelemben segítségére lesz rég nem látott húga (Rinko Kikuchi), és egy csapat fiatal pilóta, akik mind a háború árnyékában nőttek fel, és minden vágyuk leszámolni az ellenséggel.

 A filmet  Steven S. DeKnight rendezte, és Travis Beacham írta a forgatókönyvet, és feltűnik benne  Scott EastwoodCharlie DayBurn Gorman és Tian Jing. Mivel a filmet az Egyesült Államokban már játsszák a mozik, összecsemegéztünk pár véleményt – amik nem túl hízelgőek. Sokan bírálják, hogy a film nem nő fel az előző részhez, és Guillermo del Toro nélkül olyan az egész, mint egy Transformers-imitáció, annak ellenére, hogy tulajdonképpen egy CGI-jal megtömött, akciódús sci-fi lenne az alapanyag ebben az esetben is.

Mint minden második rész, amelyet nem terveztek előre, ez is teljesen felesleges – az előző részből származó képek, jelenetek és pillanatok remixe, azzal a vággyal fűszerezve, hogy minden nagyobb és hangosabb legyen. (James Berardinelli, ReelViews)

Mint a maradékok a hűtőben, vagy épp újból összejönni a régi szerelmeddel, a Tűzgyűrű: Lázadás is egy jó példa arra, hogy nem minden jó másodszorra. (Adam Graham, Detroit News)

Ez az egész egy Transformers-szintű ostobaság. Bár nem fogod tőle 10 évesnek érezni, attól még 10 évvel öregebben jössz majd ki a moziból. (David Fear, Rolling Stone)

A film pontosan tudja, hogy mik a teljesítendő paraméterek, és azt nevetve hozza. (Glenn Weldon, NPR)

Még csak meg sem közelíti az előző film színvonalát. (Rafael Rosales Santos, Konexión)

Ha láttad a filmet, és megvan róla a véleményed: ne tartsd magadban!