2020.09.24   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Az év egyik nagy meglepetése volt a Tőrbe ejtve sikere, a rajongók láthatóan ki voltak már éhezve egy jóféle krimi-thrillerre. Rian Johnson író-rendező filmje piszok népszerű lett a rajongók körében és a kritikusok is elismerően beszéltek róla. Nem csoda hát, hogy zöldutat kapott a folytatás. Amiről kiderült, hogy nem is folytatás lesz valójában.

85 Tőrbe ejtve  (2019)

Erről Rian Johnson egy interjú során beszélt, amelyben kifejtette, hogy egy picit bajban van. Annak idején jó tíz évig dolgozott a Tőrbe ejtve forgatókönyvén, most viszont nyilván nem lesz ennyi ideje összegyűjteni az ötleteit. Az új filmre egyelőre ő is csak a Tőrbe ejtve folytatásaként hivatkozik, de csak azért, mert még nincs címe.

Ám az az igazság, hogy a Tőrbe ejtve 2 (aminek biztosan nem ez lesz a címe) valójában nem is folytatás lesz, illetve a hagyományos értelemben véve nem folytatás lesz. Az első filmből mindössze egyetlen karaktert, a Daniel Craig által alakított Benoit Blanc detektív marad meg. Minden más, beleértve a szereplőket, a helyszínt és a történetet, teljesen új lesz.

Rian Johnson Agatha Christie Poirot műveit hozta fel példának, ahol minden egyes történet önálló, semmi közük egymáshoz, mindössze a detektív személyes köti össze őket. Valami hasonlót szeretne véghezvinni Benoit Blanc karakterével is.

Amiben biztosak lehetünk tehát, hogy Rian Johnson lesz az új film forgatókönyvírója és rendezője is egyben, illetve hogy Daniel Craig visszatér majd Benoit Blanc szerepében. Minden mást viszont egyelőre homály fed, talán még az író előtt is.

A Tőrbe ejtve egy klasszikus nyomozós krimi-thriller volt, amelynek középpontjában egy népszerű és piszok gazdag író halála áll. Az egész család és a teljes személyzet potenciális gyanúsított, és sokáig tényleg nem lehet tudni, hogy ki lehetett a tettes. A film nem csak a csavaros történetével, de a színészgárdájával is felhívta magára a figyelmet: Daniel Craig mellett láthattuk benne Chris Evanst, Joseph Gordon-Levittet, Jamie Lee Curtist és Christopher Plummert is.