Nem jött be a cenzúrázott Harcosok klubja

Heves reakciót váltott ki a nézők részéről a Harcosok klubja cenzúrázott változata.

A kínai Tencent Video streamingszolgáltató lényegesen megváltoztatta David Fincher kultikus filmjének lezárását azzal, hogy a cselekményt lezáró jelenetet egyszerűen kivágta a produkcióból.

A kínai filmcenzúra rendszerének egyik legfontosabb alapelve, hogy a bűnözőket mindig meg kell büntetni a filmekben az elkövetett bűneikért, majd helyre kell állítani a társadalmi harmóniát, mindez pedig különösen érvényes a helyi kínai filmekre.

Így történt, hogy fentebb említett jelentet egy üres képernyővel helyettesítették, amelyen az alábbi üzenet volt látható: “A rendőrség gyorsan rájött az egész tervre, és letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását. A tárgyalás után Tylert egy elmegyógyintézetbe küldték, ahol pszichológiai kezelésben részesült.”

Úgy tűnik azonban, hogy a reakciók hatására visszaállították a film eredeti vágását, így a Harcosok klubja teljes egészében megtekinthető az országban.

dráma | szatíra

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete... több»