Nem készül több Star Wars trilógia?

Soha nem mondd, hogy soha, de egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a Lucasfilm a korábbiaktól eltérő irányba tereli a Star Wars franchise-t.

A Star Wars: Skywalker kora premierje kapcsán adott interjút a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy az LA Times-nak, melyben egyebek mellett szóba került a frachise jövője is, melyről elég határozott elképzeléseket fogalmazott meg.

„Az elmúlt években arra összpontosítottunk, hogy lezárjuk a Skywalker család történetét. Most azonban eljött annak az ideje, hogy átgondoljuk, miként változtassunk. Nem akarjuk beszorítani magunkat a három részes struktúrába, és nem is fogjuk sémákba erőltetni az elképzeléseinket. A történet az első” - mondta Kennedy.

Ez az elképzelés alapvetően nem hangzik rosszul, mert miről is van szó: ha van egy jó ötlet és sztori, akkor a terv az, hogy leforgatják, és nem kezdenek el előre azzal foglalkozni, miként lehetne széthúzni, három részre bontani az egészet. Láttunk már erre példát a Lucasfilmtől, a Zsivány Egyes pedig a rajongók és a szakma nagy részének véleménye alapján is (az egyik) legjobb valaha készült Star Wars-film.

A Lucasfilm eddig három új produkciót jelentett be, melyek 2022, 2024 és 2026 decemberében kerülnek majd a moziba, de arról, hogy miről szólnak majd az egyes epizódok, és hogy kapcsolódnak-e egyáltalán egymáshoz, arról nincsenek hivatalos információk.

A Star Wars: Skywalker kora premierje mindenesetre már a nyakunkon van, már csak két nap, és december 9-én a hazai mozikba is megérkezik a film, melyhez máris befutottak az első kritikák (erről itt írtunk bővebben).