Nem találod ki, hány gyilkosság volt a John Wick eredeti forgatókönyvében

Egy picit hátborzongató belegondolni, hogy az első John Wick mozi immár hét éves, hiszen Keanu Reeves mára ikonikussá vált trilógiájának nyitánya 2014-ben debütált a mozikban. A mestergyilkos bosszúhadjárata eddig három részt ért meg, de már készül természetesen a negyedik is. Mára mindenki a művészi szintre emelt gyilkolással és akcióval azonosítja a franchise-t, ám eredetileg egészen más volt a terv.

Erről a filmek atyja, Chad Stahelski mesélt nemrégiben egy interjúban. A rendező, aki mindhárom filmet tető alá hozta, és természetesen a negyedik felett is bábáskodik, érdekes történetről rántotta le a leplet. Eszerint sok-sok évvel ezelőtt, mikor a John Wick még csak forgatókönyv szintjén létezett, még egészen más volt az eredeti koncepció.

Az első változatban ugyanis mindössze három ember halt volna meg. Ebből kettő egy autóbalesetben. Ez merőben más hangulatot sejtet ahhoz képest, ami végül megvalósult, és amit rajongók milliói imádnak világszerte. Vélhetően a történet lényege ugyanaz volt eredetileg is, vagyis a visszavonult mestergyilkos John bosszújáról szólt volna, csak épp sokkal visszafogottabb formában.

Azt nehéz lenne megmondani, hogy az eredeti változat is hasonló sikert aratott volna, mint a végül megvalósult, jóval brutálisabb mozi. Csak az érdekesség kedvéért: az első John Wickben a fent említett három helyett végül nyolcvanan haltak meg. A második részben nagyot ugrott ez a szám, egészen százhuszonnyolcig, míg a harmadikban „csak” kilencvennégyen vesztették életüket többnyire John keze által.

81 John Wick  (2014)

akció | krimi | thriller

John Wick (Keanu Reeves) nem akar túl sokat, csupán nyugodt életet. Kutyája, sportkocsija, üres és hideg lakása éppen elég komfortot biztosít számára. Azonban egy nyugdíjas... több»