Az 1986-os filmben eredetileg Robin Williams (galériánkban) kölcsönözte volna a főszereplő hangját.

Talán kevesen tudják, de eredetileg Robin Williams lett volna Howard, a kacsa, a Marvel-hősnek hangja, akinek csalódást keltő módon mutatkozott be a mozikban. 

A George Lucas produceri vezényletével és Willard Huyck rendezésében készült filmet a porba döngölték a kritikusok a premierjét követően. 

A film 35. évfordulója alkalmából 2021-ben készült interjú során Chip Zien, aki végül Howard hangját adta, elárulta, hogy eredetileg Williamst választották ki a szerepre. Williams azonban nehezen tudta összeegyeztetni improvizációit az animációs kacsa csőrének mozgásával. Mindössze három nap után Williams kilépett, mivel túlságosan korlátozva érezte magát a szerep által. 

"Azt mondták nekem, hogy a harmadik napon Robin azt mondta: 'Nem tudom ezt csinálni. Ez őrültség. Nem találom a ritmust. Teljesen korlátozva vagyok. Meg kell bilincselnem magam, hogy igazodjak a kacsa csőrének mozgásához" - mesélte Chip Zien.

Chip Zien ezt követően vette át tőle a karaktert, Williams döntése, hogy távozik, talán megmentette őt attól, hogy egy olyan filmmel kössék össze a nevét, amely hátrányosan befolyásolhatta volna a karrierjét.

akció | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

Ez a vidám és egyben romantikus film egy gyorsbeszédű, szivart pöfékelő, sörivó kacsa történetét meséli el, aki egy más világból valami módon Cleveland-be csöppent.... több»