Alig néhány napja kezdték csak vetíteni Drew Kordik (vagyis Vera Drew) új filmjét a Torontói Filmfesztiválon, azt szerzői jogok megsértése miatt máris levették a műsorról. Erről a rendező maga számolt be a Twitter-csatornáján.

Drew Kordik új filmje a The People's Joker, amely egy nemi identitásával küzdő feltörekvő bohóc története. Egy fasiszta, köpenyes kereszteslovaggal harcol a filmben. Az előzetes alapján egyértelműen a DC-filmek karaktereivel és elemeivel dolgozik, de azokat alaposan kifacsarja.

Nem meglepő, hogy a TIFF bejelentette, hogy egyetlen vetítés után le is vették a műsorról a filmet. Akik jegye váltottak a későbbi vetítésekre, felvehetik a kapcsolatot a fesztivál szervezőivel, hogy visszakapják a pénzüket.

A dolog mögött egyértelműen szerzői jogi viták állhatnak, bár a Warner Bros. egyelőre nem reagált a filmre. Drew Kordik a Twitter-csatornáján arról írt, hogy bár nem mondhat semmi konkrétumot, akik arra várnak, hogy megnézzék a filmjüket, azok hamarosan meg is tehetik. Majd arra kérte a rajongókat, hogy segítsék őket.

Drew Kordik maga írta és rendezte a The People's Jokert, valamint a főszerepet is ő játssza benne.