Számos alkalommal előfordult már, hogy az MCU egy-egy sztárja csúnyán elspoilerezte az éppen megjelenés előtt álló szuperhősfilmet, a Marvelnél az utóbbi években azonban egy igencsak biztos stratégiát dolgoztak ki ennek további megelőzésére.

Mark Ruffalo és Tom Holland is lőttek le már komoly fordulatokat a sztorival kapcsolatban, ezzel pedig szorongatott helyzetben is találták magukat, hiszen egy fontos történés kiszivárogtatása akár a további Marvel filmek cselekményét is kikövetkeztethetővé teheti.

Kevin Smith beszélt arról nemrégiben saját podcast műsorában, hogy mindezek megelőzésére a Marvelnél külön “titkosrendőrség” dolgozik azon, hogy a rajongók nehogy bármi fontosat is megtudjanak egy éppen megjelenés előtt álló szuperhősfilmről.

Még mielőtt azonban bárki azt gondolná, hogy kedvenc hőseinket alakító színészeket, illetve bármelyik stábtagot a forgatásról egyenesen egy kihallgatószobába vinnék, fontos leszögeznünk, hogy a Marvel “titkosrendőrsége” sokkal kifinomultabb eszközökkel dolgozik.

A titkosrendőrség feladata tulajdonképpen, hogy dezinformációkat hintsen el a stábtagok között a forgatáson, hamis információkkal szolgáljon a meghallgatásokon, nem létező karaktereket tüntessen fel a castingon, illetve “feldúsítja” a híváslistákat olyan nevekkel, akiket valójában fel sem keresnek.

“Kis csapdákat helyeznek el a híváslistákon, hogy megtudják a szivárogtatások forrását, ez már szinte egy Watergate ügy. Egy olyan világban élünk, amelyben mindenki azt gondoljuk 97 különböző Pókember van a következő filmben, de tudjuk, hogy valójában nem igaz” - mondta Smith.