Nemi erőszak-botrány: Tönkretették Luc Besson vádlójának életét

Még 2018-ban robbant ki a botrány Luc Besson körül, miután a holland színésznő, Sand Van Roy nemi erőszakkal vádolta meg a rendezőt.

Az ügyet súlyosbította, hogy Van Roy után további nyolc hölgy állította, hogy a rendező szexuálisan zaklatta őket. A színésznő a Taxi 5 és Valerian és az ezer bolygó városa filmeken dolgozott együtt Bessonnal, állítása szerint pedig a párizsi a párizsi  Le Bristol nevű hotelben erőszakolta meg őt a rendező.

Úgy tűnik azonban, hogy Bessonra nézve mostanáig nem lettek komolyabb jogi következményei az ügynek, épp ezért Van Roy egy friss interjúban szögezte le, hogy nem hagyja annyiban a dolgot.

A színésznő szerint ugyanis elkövette azt a hibát, hogy Franciaországban tett feljelentést, ahol a bíróság egyszerűen védelmébe vette Bessont. “Ez az ügy teljesen tönkretette az életemet. Sajnálom, hogy Franciaországban fordultam a hatóságokhoz, ahol védik a híres emberek áldozatait” - nyilatkozta Van Roy, majd hozzátette, hogy az ügy kivizsgálása során számos aktát nem vette jegyzőkönyvbe, többek között az orvosi szakvéleményt, amely alapján az is kiderült, hogy ő maga az eset után poszttraumás stresszben szenvedett.

Van Roy elmondta, hogy egy producer, aki a Taxi után szerepet adott volna neki, felkereste őt, és elmondta, hogy feketelistára került a franciaországi filmes szcénában, így a továbbiakban nem kaphat szerepeket.