Nemzetközi botrány: Návai Anikó meghamisított egy Scarlett Johansson-interjút,  kirúgták a Nők Lapjából

FRISSÍTVE: Az ügyben Návai Anikó is megszólalt, aki a 168 órának adott exkluzív interjút. Az újságírónő szerint az, hogy bűnbaknak állítják be, az csak egy kampány része, mellyel a Golden Globe-ot is odaítélő Hollywood Foreign Press-t akarják támadni, sőt, szerinte a szervezetet nyíltan kritizáló Scarlett Johansson is azért érezheti sértve magát, amiért soha nem kapott Golden Globe-ot. Az újságírónő úgy véli, hogy korrektül járt el, amikor megírt egy valójában soha el nem készült interjút.

Idén júliusban megérkezett a hazai mozikba az MCU negyedik fázisát megnyitó Fekete Özvegy, amely közel egy év halasztás után jelent meg. 

A hazai rajongók számára azonban különös jelentőséggel bír Cate Shortland rendezése, hiszen a produkciót többek között Budapesten is forgatták, így persze számos ismerős helyszín is visszaköszönt a filmben.

Nemrégiben azonban nemzetközi botrány robbant ki a Fekete Özvegy kapcsán, amely enyhén szólva is rossz fényt vet az egyik legnépszerűbb hazai médiumra nézve. A The Wrap magazin egyik friss cikkben tárta fel ugyanis, hogy a Nők Lapja magazin júliusi számában közölt Scarlett Johansson interjú valójában meg sem történt.

A Nők Lapja munkatársa, Návai Anikó beismerte, hogy a Johanssonnal készült interjút valójában korábbi interjúkból és további más forrásokból vágta össze. A magazin főszerkesztője, Vass Virág azonnal menesztette Návait. Elmondása szerint mivel Návai Anikó korábban a világ legrangosabb filmfesztiváljain is megfordult, illetve a legnagyobb hollywoodi sztárokkal készített interjút eddigi pályafutása során, meg sem fordult a fejében, hogy szóban forgó cikk esetleg plagizált lehet.

Mint kiderült, az interjú egyébként sem valósulhatott meg, mivel a Johansson korábban már kijelentette, hogy nem hajlandó nyilatkozni a Hollywood Foreign Press Associationnek, mivel szerinte rengeteg szexista kérdést kapott tőlük az elmúlt évek során.

“Gyakorta kellett azzal szembesülnöm a filmjeim népszerűsítése során szervezett sajtótájékoztatókon, hogy a HFPA tagjai olyan kérdéseket tettek fel, amelyek már a szexuális zaklatással voltak határosak. Úgy hiszem, itt az ideje annak, hogy elhatárolódjunk a szervezettől mindaddig, amíg annak berkein belül nem történik jelentős változás” - nyilatkozta korábban a színésznő.

Az ügyben nyilatkozatot adott ki a HFPA is, amelyben leszögezik, hogy tagjaik publikációi felett nem gyakorolnak semmilyen kontrollt, így minden további kérdéssel a Nők Lapja szerkesztőségét érdemes keresni.

akció | kaland | sci-fi

Egy veszélyes csoport felfedi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) múltjának legpiszkosabb részleteit, az orosz kémnő ezért kénytelen szembesülni a korábbi életéhez... több»