A Netflix újra igen veszélyes vizekre evezett a nagy profit reményében. A napokban debütált a legújabb tízrészes dokumentarista minisorozata, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori. A kegyetlen sorozatgyilkos történetét elmesélő sorozat ugyan hatalmas nézettséget generál (jelenleg a legnézettebb sorozat a Netflixen), rengeteg kritikát kap a tiszteletlensége miatt és most az áldozatok is kiálltak a közösségi médiában ellene.

Az akkor 19 éves Errol Lindsey 1991-ben Jeffrey Dahmer tizenegyedik áldozata volt, akit egy bárban szedett fel. Az otthonába invitálta, hogy sörözzenek, majd ott elkábította, lyukat fúrt a koponyájába és savat fecskendezett az agyába. Végül lefejezte áldozatát. A sorozat tíz részen át mutatja be a kegyetlen gyilkos rémtetteit, a rendőrség inkompetenciáját és a fájóan kései letartóztatása utáni tárgyalást.

Már eddig is elég sok kritika érte azért, mert tapintatlan és tiszteletlen az áldozatok családjaival szemben, de a sorozatot most Errol Lindsey rokonai is élesen kritizálták a közösségi médiában. Az áldozat unokatestvére, Eric Perry osztotta meg a Twitteren, hogy „ő ugyan nem mondja meg senkinek, mit nézzen és tudja, hogy a valós bűncselekmények hatalmas pénzt csinálnak a médiában, de ha valaki tényleg kíváncsi az áldozatokra, a családja – az Isbell család – nagyon fel van háborodva a show miatt. Újra és újra traumatizálják őket és miért? Hány filmre, show-ra vagy dokumentumfilmre van még szükség?”

Ugyanebben a bejegyzésben egy összehasonlító videót is közzétett, amelyen az áldozat testvére, Rita Isbell látható az igazi tárgyaláson, mellette pedig az őt alakító színésznő a sorozatban. A két felvétel a megszólalásig hasonlít egymásra, ami azt érte el, hogy a család – és főleg Rita Isbell – újra átélte az 1991-es tárgyalás traumáját.

Erről maga Rita Isbell is beszélt egy interjúban, ahol elmondta, hogy mikor látta a sorozatot, nagyon felkavarta. Főleg az a rész, amikor saját magát látta benne, ahogy a színésznő ugyanabban a ruhában szinte szó szerint ugyanazt mondja, majd a végén hisztériás rohamban tör ki. Úgy érezte, ha nem tudná, hogy az ott nem ő, még el is hinné, hogy saját magát látja. És ez visszahozta ugyanazokat az érzéseket is, amiket akkor átélt.

A hozzátartozók azt is elárulták, hogy a Netflix még csak meg sem kereste őket, nem konzultáltak velük a sorozatról. És természetesen a sorozat által generált bevételből sem látnak egyetlen fillért sem.