Netflix: Rákaptak a magyar nézők az új oknyomozó thrillerre, ez most a no.1

A magyar netflixezők hétfői kedvence (a héten kiderül, meddig marad ez így) Az Asunta-ügy! A sorban maga mögé utasította a Szarvasbébit és a szintén frissen debütált Neil Gaiman sorozatot, a Halott Fiúk Nyomozóiroda című, újabb Netflix-eredeti produkciót.

Az Asunta-ügy jelenleg 76 százalékon áll a mafab közösség 19 tagjának szavazat alapján, ami egészen szép szám! Kifejtős véleményt eddig ketten írtak, mindkét vélemény magas pontszámot, 4, illetve 5 csillagot adott az új, spanyol sorozatnak!

A sztori dióhéjban

2001-ben a spanyolországi Santiago de Compostelában élő jómódú házaspár, Rosario Porto és Alfonso Basterra örökbe fogadott egy Asunta Fong Yang nevű kínai kisbabát. Tizenhárom évvel később holtan találták a kislányt. Szüleit, akik bejelentették eltűnését, később letartóztatták a meggyilkolásáért. Ahogy a hír bejárta az egész országot, egy kérdés foglalkoztatott mindenkit: Miért? 

A sorozat Rosariot (Peña) és Alfonsot (Ulloa)  követi nyomon attól az éjszakától kezdve, amikor bejelentik lányuk, Asunta (Wu) eltűnését. Amikor a rendőrök, Cruces (León) és Ríos (Blanco) nyomozi kezdenek a házaspár után, hamar gyanítani kezdik, hogy Asunta eltűnése és halála mögött több van, mint amit Rosario és Alfonso elhitettek velük. Basterra-Portóékat a szeretteik tökéletes családként ismerték... szóval pontosan mit is rejteget Rosario és Alfonso? 

A szereplőgárda és a készítők

A nyomozós thriller Candela Peña és Tristán Ulloa (A nagy pénzrablás: Berlin) főszereplésével meséli el a spanyol történelem egyik legmegdöbbentőbb igaz bűncselekményének történetét. A Carlos Sedes és Jacobo Martínez rendezésében készült sorozatot Ramón Campos, Gema R. Neira, Jon de la Cuesta és David Orea készítették. Campos rendezte az ügyről szóló 2017-es dokumentumfilmet, az El caso Asunta: Operación Nenúfar, eredeti címe Lo que la Verdad Esconde: El Caso Asunta. 

A háttérben

Az Asunta-ügy Asunta Fong Yang Basterra Porto meggyilkolásának igaz történetén alapul. Rosario és Alfonso 9 hónapos korában örökbe fogadták Asuntát. 2013. szeptember 21-én, napokkal Asunta 13. születésnapja előtt jelentették a rendőrségen a lány eltűnését. Holttestét órákkal később találták meg a spanyolországi Santiago külvárosában, és az ezt követő nyomozás során Rosario és Alfonso váltak az első számú gyanúsítottakká. Az ügy és a per a médiát is megmozgatta Spanyolországban.

Hol nézheted?

Amennyiben van élő Netflix előfizetésed, elég csak a sorozat mafab adatlapján legörgetni a "Hol nézheted" fülig, kattintani az ott elhelyezett streaming ikonra és már indulhat is a nyomozás!

dráma | életrajzi | krimi

A dokumentumfilm Asunta Basterra meggyilkolásának történetét tárja fel, ami 2013-ban sokkolta Spanyolországot és a világot. több»