A magyar netflixezők elsőszámú kedvenc filmje egy török romantikus történet.

A Netflix legújabb török ajánlata, az Utolsó hívás Isztambulba egy merész romantikus dráma kalandokkal és kísértésekkel megspékelve. A film főszereplői a Fatmagül című filmben nyújtott szerepéért ünnepelt Beren Saat és Kıvanç Tatlıtuğ.

A történet

A Gonenc Uyanik által rendezett és Nuran Evren Sit által írt film cselekménye New Yorkban játszódik. A sztori két házas ember, a Tatlitug által alakított Mehmed és a Saat által megformált Serin körül forog, akiknek útjai a New York-i nemzetközi repülőtéren keresztezik egymást. Az ezt követő rögtönzött kiruccanás a városba az érzelmek, a vágyak és a kísértés viharos éjszakáját eredményezi...

A film mélyen belemerül a házasélet bonyolultságába, és a váratlan fordulatokba, amelyeket az - egy ilyen találkozás hatására - vehet. Megrendítő kérdéseket vet fel a partnerek közötti kommunikációról, a szerelem tartósságáról egy kapcsolatban, valamint a személyes törekvések és a közös álmok közötti állandó kötélhúzásról.

A nem túl bíztató, 5,5/10-es IMDb-pontszám ellenére a film egyre jobban pörög a Netflixen. A 2023. november 24-én bemutatott szerelmes történet jelentős népszerűségnövekedésnek örvend, különösen Latin-Amerikában. Bár a filmet elsősorban török nyelven forgatták, és egyértelműen magán hordja a török filmkészítés nyomait, a film univerzális témái és a New York-i díszlet a globális közönség számára is vonzóvá teszi. 

Te láttad már? Ha érdekel és van Netflix előfizetésed, csak kattints a film mafab adatlapján található Netflix ikonra és már indíthatod is a nézők legújabb kedvenc romantikus kalandját.

dráma | romantikus

New York, szerelem és második esélyek... Serin, akinek a poggyászát egy másik utas elvitte, a New York-i JFK nemzetközi repülőtéren keresztezi Mehmet útját. Az eltűnt poggyászt... több»