Netflixen: Erre a megdöbbentő hackeres sorozatra nem csak a true-crime rajongók fognak rákattanni

A Cyberbunker: Alvilági bűnözők Netflix sorozat igaz történeten alapul, amelyet írott formátumban a The New Yorker weboldalán is olvashatsz.

Ez a sztori egy csapatnyi hekkert követ nyomon, akik a Dark Web egyik legnagyobb bűnöző birodalmát irányították egy földalatti bunkerből. A képkockák arról szólnak, hogyan nyomozta le, és vette őket őrizetbe Németország szövetségi paramilitáris rendőrsége. 

Ahogy a The New Yorker beszámol róla "négyszáz tizenkét merevlemezt, négyszáz három szervert, hatvanöt USB-t, hatvanegy laptopot és számítógépet, ötvenhét telefont, kupacnyi papír dokumentumot és mintegy százezer eurót foglaltak le készpénzben. Az elfogásokban és a rajtaütésben mintegy hatszázötven tiszt vett részt".

A sorozat előzetese szinte elviselhetetlenül feszült. A sötét erdőben kezdődik, melyeket a titokzatos alakok géppisztolyra szerelt lámpái világítanak meg. Egy sor gyors cselekmény következik, mielőtt kiderülne, hogy az alakok felfegyverzett rendőrök, és ezek a rendőrök lassan haladnak egy ijesztően elhagyatott bunkeren át. Hamarosan kiderül, hogy nem egy átlagos óvóhelyről van szó… 

Azt csak remélni lehet, hogy a doku széria képes lesz úgy bemutatni a hackerek egyébként nem túl mozgalmas világát, hogy az izgalmas és látványos is legyen. 

dokumentum | krimi

Két világ ütközik össze egy idilli német turistavárosban: egy csapat titokzatos holland és excentrikus vezetőjük, Xennt egy hatalmas NATO-bunkert akar elfoglalni a város alatt.... több»

Rendező: Max Rainer, Kilian Lieb