Nincs több pofon az Oscaron, bejelentette a terveit az Akadémia

A 2022-es Oscar-gálán történtek után az Akadémia úgy döntött, hogy létrehoz egy speciális csapatot a hasonló incidensek megelőzésére.

A tavalyi Oscar-gálát egy váratlan és nagy nyilvánosságot kapott esemény, Will Smith Chris Rocknak adott pofonja árnyékolta be.

Az Akadémia most bejelentette a terveit, melyek meggátolják, hogy még egyszer ilyen incidens történjen a színpadon. A Time magazinnak adott interjújában Bill Kramer, az Oscar-gála vezérigazgatója biztosított arról, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy elkerüljenek egy újabb ilyen típusú válságot.

"Felállítottunk egy válságstábot egy külön erre a célra létrehozott csapattal, hogy foglalkozzunk ezzel. Ilyet még soha nem csináltunk, és minden helyzetre készen állunk" - magyarázta Kramer.

"Számos forgatókönyvet dolgoztunk ki, így reméljük, hogy minden váratlan helyzetre felkészülünk" - mondta.

"Az incidens után rájöttünk, hogy jobban oda kell figyelnünk mindenre, ami a ceremónia során történhet. A válságstábunkkal és az új, elkötelezett csapatunkkal minden körülményt kezelni tudunk, és ennek megfelelően tudunk cselekedni" - mondja Bill Kramer.

A vezérigazgató ugyanakkor bízik benne, hogy nem kell aktiválniuk a terveiket, és az Oscar-gála zökkenőmentesen lezajlik. 

Az idei  Oscar-gálát március 12-én tartják Los Angelesben.