Nincs több rosszul választott film! Családbarát funkcióval bővült a Mafab

Ki ne emlékezne vissza szívesen a gyerekkori családi filmnézésekre? Hangozzék bármennyire sablonosan, mégis igaz: a szeretteinkkel eltöltött idő értéke felbecsülhetetlen. Ezért is különösen fontos, hogy milyen filmre esik a választás.

Bár a Magyarországon bemutatott filmek és sorozatok esetében minden esetben kötelező megadni az ajánlott korhatárt, a szülők számára a tudatos döntés meghozatalához, ezzel együtt pedig a közös program megszervezéséhez egy szám és egy színes karika nem feltétlenül elegendő.

Bír tanító célzattal az adott film? Milyen mértékben tartalmaz pozitív üzenetet? Miként ábrázolja a pozitív példaképeket? Milyen a nyelvezete? Van-e benne, és ha igen, milyen mértékű a szexualitás, erőszak, kábítószer használat vagy konzumizmus?

Mostantól ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához nem kell pusztán a korhatár besorolásra vagy egy előzetesre hagyatkozni, ugyanis a Mafab új felületén, a CommonSenseMedia adatai alapján egy helyen juthatsz az információk birtokába.

Látogass el a film és sorozat adatlapjainkra, és kattints a korhatár besorolás (illetve a “Szerintetek” értékelés) mellett található kis 'i' ikonra, hogy a fentiekben említett hét kategóriában (Pozitív üzenetek, Pozitív példaképek és ábrázolásuk, Erőszak, Szexualitás, Nyelvezet, Konzumizmus, Alkohol, kábítószer, cigaretta) öt csillaggal jelölt skálákról egy pillanat alatt informálódhass mindenről, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a közös időt a lehető legjobb filmet választva tölthessétek el családi körben.

Ahogy ígértünk, nincs több rosszul választott film a családi programra!