Női főszereplős Zorro-reboot jön Robert Rodrigueztől

Vannak filmek, témák és történetek, amelyek unisexek, vagyis el lehet őket adni úgy is, ha a főszerepet színésznők játsszák el. Nincs ezzel a világon semmi gond. A gond ott kezdődik, ha az így készült filmek nem ütik meg a mércét. Jó példa volt erre pár éve a Szellemirtók remake. De vannak olyan témák és történetek, amiket egy fokkal nehezebb női főszereplővel elképzelni, bár nem lehetetlen.

Ilyen a Zorro is, amely egy klasszikusan, tipikusan férfi hősről szóló történet, legalábbis a filmek és sorozatok mindig így ábrázolták. Ennek ellenére a hírek szerint Robert Rodriguez mert nagyot álmodni és egy olyan Zorro adaptáción dolgozik, amelynek főhőse nő.

A film története Sola Dominguezről szól, aki hétköznapi életében művészként tengeti életét, ám ha a szükség úgy hozza, álarcot húz és Zorróként veszi fel a harcot a népét elnyomókkal szemben. Szóval csak a szokásos Zorro-sztori, csak épp ezúttal női főszereplővel.

Az egyelőre cím nélküli projekten Robert Rodriguez és Rebecca Rodriguez közösen dolgozik, együtt írják a forgatókönyvet is. Míg Robert Rodriguez a produceri feladatokat látja majd el a projekt körül, addig a rendezői széket Rebecca Rodriguez foglalja majd el.

Nagyjából ennyi derült ki egyelőre a készülő alkotásról, így sem azt nem lehet tudni, hogy mikor debütálhat, sem azt, hogy a mozikba szánják vagy eleve a streaming csatornákon fog-e bemutatkozni. A hírek szerint az sem kizárt, hogy nem is filmben, hanem eleve sorozatban gondolkoznak, ami inkább utóbbi lehetőséget vetíti előre. Hogy ki lehet majd a női Zorro, az is kérdéses egyelőre, de a pletykák Sofía Vergara nevét emlegetik.

Egyébként nem teljesen egyedi ötlet a Zorro-hangulatot női főszereplővel újragondolni. Még a 2000-es évek legelején futott egy sorozat, amire valószínűleg csak nagyon kevesen emlékeznek. Ebben Tessie Santiago egy kaliforniai nőt alakított, aki az apja rejtélyes halála után maszkot húz és kardot ragad, hogy felvegye a harcot a zsarnok kormányzóval szemben.