A Hang nélkül 2018-as első részének nagy sikerét követően két évvel később megérkezett a második epizód, és már a 2025-ös harmadik rész is bejelentésre került.

A trilógia záró része azonban később érkezik, előbb egy előzményfilmen, a Hang nélkül: Első nap-on a világ szeme, amely bemutatja az emberiség első találkozását a halálos űrlényekkel. A harmadik rész késése szándékos döntés volt, hogy ne zsúfolódjanak túl közel a filmek egymáshoz, és így több teret adjanak az előzményfilmnek. Ez a halasztás lehetőséget ad John Krasinskinek, hogy visszatérjen és befejezze a trilógiát, amit ő kezdett.

Nemrégiben megjelent a Hang nélkül: Első nap előzetese, amely betekintést nyújt a a napokba, amikor az idegenek megtámadták New Yorkot. A film főszereplője Lupita Nyong’O, aki azért találta az ötletet különlegesnek, mert a történet egy olyan helyszínen játszódik, ahol állandóan zaj van. A film New Yorkban játszódik, amely a mondás szerint soha nem alszik, de a karaktereknek a csendben kell lenniük, ha túl akarnak élni a romok között.

Nyong’O érdekes tapasztalatokat szerzett a forgatás során. A történetben a karaktere Frodo nevű macskájával együtt próbálja túlélni az idegenek támadását, és a forgatás alatt a színésznő megváltozott hozzáállása a macskákhoz. Először nem kedvelte őket, de a forgatás során megkedvelte a velük való munkát, sőt, a munka után egy saját macskája is lett.

A film június 27-től látható a magyarországi mozikban.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»