Ők a Star Wars VII főhőseiA kép forrása: Photo © Lucasfilm

Bár még több mint egy év van hátra a Star Wars - Az ébredő Erő premierjéig, J.J. Abrams és a Disney gondoskodik arról, hogy a film ez idő alatt is állandó beszédtéma legyen. A közelmúltban kiadott 88 másodperces első előzetest a bematatását követő héten közel 72 millióan látták, mellyel minden idők legnézettebb teasere lett.

Az alkotók tovább fokozzák a hype-ot, ugyanis az Entertainment Weekly-ben olyan retro-gyűjtőkártyákat tettek közzé, melyeken megnevezik az előzetesben látható karaktereket. A Disney összesen 96 ilyen kártyával készül előrukkolni, melyből az első nyolcat tegnap mutatták be. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nyolc kártyából ötön szerepelnek az előzetesben is feltűnő karakterek, míg a maradék hármon a rohamosztagosok, a Millenium Falcon és a X-szárnyúak láthatóak.

A John Boyega által alakított rohamosztagos neve Finn. A készítőket az előzetes után több kritika is érte annak kapcsán, hogy a karakter színes bőrű, azonban a rajongók egy része rögtön védelmébe vette az alkotókat, mondván, a történet a klónok elpusztítása után játszódik, így semmi akadálya annak, hogy a rohamosztagosok között színes bőrű karakter is legyen. Boyega pedig a Twitteren azt üzenete az elégedetlenkedőknek: „Szokjatok hozzá.”

Oscar Isaac, akit egy X-szárnyú pilótafülkéjében láthattunk, Poe Dameront alakítja. Árulkodó lehet, hogy a pilóta sisakján ugyanolyan embléma látható, mint az eredeti trilógiában Luke Skywalkerén.  Ez akár azt is jelenheti, hogy Poe is a Rouge Squadron kötelékébe tartozik.

-t Rey szerepében láthatjuk majd. Ő az, aki a sivatagos környezetben elszáguld egy furcsa járgánnyal. Mivel a karakternek egyelőre nem derült ki a vezetékneve, ez további alapot adhat annak a pletykának, mely szerint ő Han Solo és Leia Organa gyermeke.

A labdán guruló robotfej neve BB-8, ami minden bizonnyal a film producerére, Bryan Burkre utal, aki számos alkalommal dolgozott már együtt Abrams-szel, beleértve a Star Wars - Az ébredő Erőt.

A talán legnagyobb érdeklődésre számot tartó, speciális fénykardot előrántó karakter Kylo Ren. Bár a kártyán nem szerepel, és hivatalosan továbbra sem erősítették meg, Rent a pletykák szerint Adam Driver alakítja majd.

A Star Wars - Az ébredő Erő 2015. december 18-án debütál a mozikban. A nyolc gyűjtőkártyát a film adatlapjában találjátok.