‘Olyan szánalmasan fognak meghalni, ahogy éltek’: Schwarzenegger 12 perces beszédben üzent az antiszemitáknak és a gyűlölködőknek (videó)

Arnold Schwarzenegger egy 12 perces beszédet osztott meg a YouTube-on, amelyben felszólította az antiszemitákat és más rasszista és diszkriminatív gyűlöletcsoportokat, hogy hagyjanak fel a gyűlölet terjesztésével, és válasszanak egy jobb utat. 

Az akciósztár, aki tavaly azzal került címlapokra, hogy felkeresete az auschwitzi koncentrációs tábort, és számot vetett apja saját náci múltjával.

"Soha nem volt sikeres mozgalom, amely a gyűlöleten alapult volna" - mondta Schwarzenegger. "Nácik? Lúzerek. A Konföderáció? Vesztesek. Az apartheid mozgalom? Vesztesek. Nem akarom, hogy vesztes legyél. Nem akarom, hogy gyenge legyél... annak ellenére, hogy a barátaim azt mondják: "Arnold, ne beszélj azokkal az emberekkel. Nem éri meg", nem érdekel, mit mondanak. Engem te érdekelsz. Szerintem megéri. Tudom, hogy senki sem tökéletes... Megértem, hogyan eshetnek az emberek az előítéletek és a gyűlölet csapdájába".

"Könnyebb kifogásokat keresni, hogy a zsidók összeesküdtek, hogy visszatartsanak, mint beismerni, hogy csak keményebben kellett volna dolgoznod" - folytatta a színész. "Könnyebb gyűlölni, mint tanulni... Senki, aki a gyűlölet könnyű útját választotta, nem jutott el az út végére, és nem mondta, hogy 'Micsoda élet'. Nem. Ugyanolyan nyomorultul halnak meg, mint ahogy éltek".

"Nem számít, milyen messzire jutottál, szeretném, ha tudnád, hogy még mindig van esélyed arra, hogy az erős életet válaszd" - mondta Schwarzenegger. "Meg kell vívnod a háborút önmagad ellen... A [gyűlölet] útja könnyebb - nem kell változtatnod semmin, minden, ami miatt nem vagy boldog az életedben, lehet valaki más hibája... [De] a végén összetörsz. Nem akarom, hogy mindezen keresztülmenj."

Bár Schwarzenegger hamarosan a Netflix Fubar című akcióvígjátékában lesz látható, melyben első alkalommal játszik főszerepet egy sorozatban. A széria középpontjában egy apa-lánya páros áll, akik rájönnek, hogy egész kapcsolatuk hazugságra épült, és mindketten CIA-ügynökök.

A szóban forgó beszédet idelent nézhetitek meg.