‘Önként’ áll a bíróság elé Kevin Spacey, hogy megvédje magát

Kevin Spacey azt mondja, hogy "önként" megjelenik a brit bíróságon, hogy szembenézzen a szexuális zaklatási vádakkal.

Kevin Spacey "önkéntesen megjelenik" egy brit bíróságon, hogy megvédje magát a szexuális erőszak vádjai ellen - közölte a Kártyavár egykori színésze kedden a Good Morning America című műsornak tett nyilatkozatában.

Spacey a "GMA"-nak elmondta, hogy "biztos" abban, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát három férfi által négy különböző incidenssel kapcsolatban felhozott vádakkal szemben, amelyek közül néhány csaknem 20 évvel ezelőtt történt.

Az egyik férfi két 2005-ös londoni incidens kapcsán vádolta meg a színészt, míg egy másik férfi azt állítja, hogy 2008-ban volt áldozat. A negyedik vád egy harmadik férfitól származik, aki azt állítja, hogy 2013-ban Gloucestershire-ben bántalmazták.

Spacey ellen hivatalosan addig nem lehet vádat emelni, amíg Angliában vagy Walesben le nem tartóztatják. A vádemelést csütörtökön engedélyezték, majd Spacey közölte, hogy önként megjelenik a bíróságon.

Spacey-t 2017-ben rúgták ki a Kártyavár című drámájából, miután a MeToo mozgalom csúcspontján több szexuális zaklatás vádja is napvilágot látott ellene.