Ötödik részt is kap az Insidious sorozat, már rendezője is van

Ha választani kellene, hogy melyik a legjobb mozis franchise, amit James Wan rendezőnek köszönhetünk, hát nem lenne könnyű dolgunk. A 2000-es évek több meghatározó horrorját is ő alkotta meg: a Fűrész filmek, Démonok között és Insidious, hogy csak a legsikeresebbeket említsük. Utóbbi sorozat eddig négy epizódot kapott, ám a Blumhouse stúdió a saját kis önálló fesztiválján bejelentette: 2022-ben jön az Insidious 5!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy James Wan már a második rész után felállt a rendezői székből, hogy inkább a Démonok között spin-offjaira és DCEU-s szárnybontogatására koncentráljon. Ez meg is érződött a harmadik és negyedik részen.

Bár James Wan nem tér vissza az ötödik filmben sem, van oka az örömre a rajongóknak. A Blumhouse olyan rendezővel állapodott meg, akinél jobbat aligha találhatott volna. Még úgy is, hogy az illető élete első filmjét fogja rendezni. Hogy lehet ez?

Úgy, hogy az Insidious 5-öt nem más fogja rendezni, mint Patrick Wilson, aki mind a négy eddigi moziban szerepelt. És úgy általában a 2000-es évek kísértetfilmjeiben szinte bérelt helye van. Szóval ha van valaki, aki pontosan tudja, mitől működött 2010-ben az első Insidious (ami szépen megágyazott a későbbi hasonló horrorok sikerének), akkor az ő.

Egyelőre nem tudni semmit az ötödik moziról, mindössze annyit, hogy Patrick Wilson vissza szeretne térni a gyökerekhez. Azt ígéri, a franchise rajongói igazán élvezni fogják az új filmet. Hogy mikor? Nos, 2022 előtt aligha…