83 Pavarotti  (2019)

Ron Howard ezúttal egy tőle szokatlan, de annél izgalmasabb produkcióval rukkolt elő. A Pavarotti már a mozikban!

A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók PAVAROTTI című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül, feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti  úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg. Az Oscar-díjas Ron Howard által rendezett dokumentumfilmben kuriózumnak számító interjúkat is láthatunk a művész kollégáival és rokonaival, továbbá soha korábban nem látott felvételeket, mindezt csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal.

A produkciót Mark Monroe és Cassidy Hartmann forgatókönyve alapján Ron Howard rendezte (Egy csodálatos elme, Hajsza a győzelemért), az alkotásban olyan világsztárok szólalnak meg, mint Bono, Luciano Pavarotti, Nelson Mandela, Stevie Wonder, Spike Lee, Princess Diana és Plácido Domingo.

Íme 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Pavarotti nemzetközi premierje 2019. június 4-én volt a Fathom Events-en.
  • A film készítésében Pavarotti hagyatékának őrzői is részt vettek, ezért számos korábban nem látott archív családi felvétel is bekerült az alkotásba.
  • A film első előzetesét 2019. február 10-én mutatták be a 61. Grammy-díjátadó gálán.
  • A Pavarotti remekül teljesített a kasszáknál világszerte, és összesen 6,3 millió dollár összbevételre tett szert.
  • A film remek kritikai fogadtatásban részesült. A Pavarotti jelenleg is 85 százalékon áll 62 szemlézett cikket követően a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. szeptember).

Hazai premierdátum: 2019.10.10.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: