Pedofil botrány: A Netflix manipulálta a keresőalgoritmusát, hogy megússza az ügyet

Nem kis botrányt kavart a Netflix 2020-ban megjelent saját gyártású Cukorfalatok című filmje.

Közel 600 ezren írták alá annak idején azt a petíciót, amelyben követelték a streaming szolgáltatótól, hogy vegye le a filmet a műsorkínálatából, a Cukorfalatokkal kapcsolatban ugyanis többen meg voltak győződve arról, hogy a film egyszerűen szexualizálja a gyermekeket, ebből kifolyólag pedig a pedofíliát népszerűsíti. Az ügyről korábban egyébként ITT írtunk.

A Netflix a későbbiekben igyekezett elnézést kérni többek között a film posztere miatt, ám szemmel láthatóan komolyabb lépések nem történtek. A Verge magazin azonban a napokban derített rá fényt, hogy a szolgáltató mindenképpen megpróbálta eltusolni az ügyet azzal, hogy manipulálta a saját keresőalgoritmusát, így a Cukorfalatok kikerült a “hamarosan megtekinthető”, “népszerű keresések”, “hasonló találtatok” és a “cuki” kategóriák alól.

A magazin értesülései szerint mindezzel az volt a célja a Netflixnek, hogy lehetőleg elkerülje a még nagyobb sajtóvisszhangot anélkül, hogy csakugyan el kelljen távolítani a Maïmouna Doucouré rendezésében készült filmet. A streaming szolgáltató egyelőre nem reagált a vádakkal kapcsolatban.

dráma | vígjáték

A 11 éves Amy csatlakozik a sli egyik tánccsoportjához. Ettől kezdve nem csupán az élete, hanem a jelleme is megváltozik, ami nem mindenkinek tetszik a környezetében és a... több»