A Vonat Busanban parádés sikere után a folytatás sem váratott magára sokáig. Sang-ho Yeon újra a rendezői székbe ült, a Peninsula - Holtak szigete pedig már a magyarországi mozikban is látható.

Dél-Koreát elsöpörte a zombi apokalipszis. Jung-seok tengerészkapitány megpróbálja biztonságba helyezni nővérét, annak férjét, Chul-mint és unokaöccsét, Dong-hwant. Az úton találkoznak egy menekülő kisgyermekes családdal, de Jung-seok ügyet sem vet a kérésükre, és továbbhajt a menedéket ígérő hajó felé. Miután a hajón megfertőződik egy férfi, és zombivá változik, csakhamar ismét elszabadul a pokol, ráadásul Dong-hawnt is megfertőzi a vírus, s a férfi olyan döntésének meghozatalára kényszerül, melyek következményei talán egész életében el fogják kísérni...
A 2016-os Vonat Busanba: Zombi expressz hatalmas sikereket ért el mind hazájában, mind nemzetközi szinte, több tucat díjat söpörve be világszerte. Sang-ho Yeon négy évvel később visszatért a rendezői székbe, hogy a zombijárvány egy újabb hátborzongató fejezetét tárja a nézők szemei elé.

A főbb szerepeket Kang Dong-won, Hae-hyo Kwon, Min-jae Kim, Re Lee, Lee Jung-hyun, Gyo-hwan Koo és Do-yoon Kim alakítják, míg a forgatókönyvet Sang-ho Yeon és Ryu Yong-jae szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Holtak szigete cselekménye 4 évvel a Vonat Busanban eseményei után játszódik.
  • A Peninsula - Holtak szigete a 2016-os Vonat Busanba - Zombi expressz folytatása, melynek rendezői székét ezúttal is Sang-ho Yeon foglalhatta el.
  • A filmet eredetileg a 2020-as Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatták volna, azonban a COVID-19 világjárvány miatt végül nem tartották meg a rangos filmes seregszemlét.
  • A film összbevételei augusztus 30-ig meghaladták a 32,9 millió dollárt, melyhez a dél-koreai közönség 27,6 millióval járult hozzá.
  • Az első résszel, a Vonat Busanban-nal ellentétben a folytatás már nem nyerte el maradéktalanul a kritikusok tetszését. A horror jelenleg (2020 szeptember) 76 szemlézett cikket követően 51 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2020.09.17.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: