79 Az  (2017)

Tegnap debütál a hazai mozikban az Az, a stúdió máris a folytatást tervezi.

Pennywise uralni fogja a hétvégét, ez nem kérdés, és egyre inkább úgy tűnik, nem utoljára látjuk Bill Skarsgårdot az ikonikus bohóc szerepében. A remek kritikák (131 szemlézett cikk után a film 89 százalékon áll a RottenTomatoes-on) és az előzetes bevételi becslések ugyanis már most zöld utat nyitottak a folytatás előtt, erősítette meg a New Lince Cinema az EW-nek.

Akik olvasták Stephen King regényét, tudják, hogy a történet két idősíkon játszódik, ugyanis a főszereplők felnőttként, a 80-as években újraélik gyerekkoruk borzalmait. A tegnap bemutatott film cselekménye az 50-es években játszódik, amikor a Vesztesek klubjának tagjai még csak gyerekek. A New Line-nak bevallottan kezdettől fogva az volt a terve, hogy a siker esetén megtartja a folytatásra a második idősíkot.

Arról, hogy a gyerekszereplők közül ki térhet vissza a második epizódban, egyelőre nincsenek információk, de az eddigi híresztelések szerint számíthatunk arra, hogy többen is feltűnnek majd a jelenlegi stábból. A forgatókönyvíró, Gary Dauberman már aláírt a folytatáshoz, és szinte biztos, hogy a rendező, Andy Muschietti is visszaülhet a rendezői székbe.

Az Az már a mozikban!