Peter Jackson visszatérne Középföldére?A kép forrása: Photo © New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros. Pictures

Bár jelenleg kisebb projektekre koncentrál, Peter Jackson nem szívesen mondana le Középföldéről.

A tengerentúlon tegnap debütált a Peter Jackson Hobbit-trilógiájának záró epizódja, A hobbit: Az öt sereg csatája, mellyel úgy tűnt, véget ért a rendező Középföldén 16 évet tett látogatása. Jackson rendkívül sikeres A Gyűrűk Ura trilógiája, és a visszafogottabb sikereknek örvendő Hobbit-filmek összesen mintegy 5 milliárd dollár bevételre tettek szert, azonban a rajongóknak talán nem kell végleg búcsút inteniük a rendező és J.R.R. Tolkien által megálmodott monumentális fantasy világnak.

Bár a Jackson a közeljövőben kisebb projektekre kíván koncentrálni, azonban már most azon töri a fejét, hogyan térhetne vissza Középfölde világára. Ha csak az alapanyagot vesszük, abban nincs hiány, elég, ha csak a Szilmarilokra vagy Tolkien rövidebb történeteire gondolunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezen az írások jogai továbbra is a néhai író birtokában vannak. A rendező a Varietynek adott interjújában elmondta, szívesen feldolgozná Tolkien Középföldén játszódó rövid sztorijait, amennyiben sikerülne megszerezni a megfilmesítési jogokat, de ez egyelőre a jövő zenéje.  

„Ha holnap kéne nekilátnom, akkor nemet mondanék, mert igazán jó esne egy kis pihenés, hogy kitisztítsam a fejem, és befejezettnek tekinthessem a új-zélandi történeteimet, melyekhez a szenvedélyem és a szívem most is húz. De kérdezz meg két vagy három év múlva, és minden bizonnyal igennel válaszolnék” - árulta el Jackson, majd hozzátette, nehéz lenne számára azt látni, ha egy másik filmes dolgozna ezeken a történeteken, ugyanis érzelmileg nagyon kötődik Középföldéhez.

Az 53 éves Jackson a két trilógia között olyan filmeket készített, mint a King Kong vagy a Komfortos mennyország, következő projektje pedig egy megtörtént eseményeken alakuló produkció lesz, mely elmondása szerint hasonló hangvételű lesz, mint az 1994-es Mennyei teremtmények.

A hobbit: Az öt sereg csatája mától látható a hazai mozikban.

(fotó: Julian Broad)