Úgy tűnik, hogy a rajongók nem igazán szeretnék elengedni a  A Karib-tenger kalózaiból ismert kedvenc hősüket, Jack Sparrow kapitányt.

Stuart Beattie, franchise egyik forgatókönyvírója a Salazar bosszúja premierjét követően árulta el, hogy a Johnny Depp által megformált karakter feltehetően utoljára tűnt fel a szériában. "Szerintem nagyszerű volt a szerepben" - tette hozzá Beattie.

Az ügynek feltételezhetően nagyban köze van a közelmúltban Depp körül kialakult botrányokhoz, többek között Amber Heard színésznővel zajló válópernek, amely során felmerült, hogy Depp több alkalommal is fizikailag bántalmazta feleségét.

Úgy tűnik azonban, hogy a rajongók egy meghatározó része nem ez alapján ítéli meg a színészt, és többen petícióban tiltakoztak Sparrow a szériából való kiírása ellen, arra hivatkozva, hogy a Karib-tenger kalózai széria nem lenne ugyanaz a karakter nélkül.

A Disney mindezeken túlmenően viszont a Legendás állatok filmekből is fontolóra vette Depp szerepének kiírását, amelyben Grindelwald karakterét játssza, de úgy tűnik, hogy a színész továbbra is marad a varázslók világában.