Piszkosul drága lenne egy működő Pókember-jelmez, íme a végösszeg!

Egész biztosan minden rajongó elképzelte már azt, milyen lehet Pókemberként megmenteni a várost vagy épp az egész univerzumot. De hol vagyunk már attól, amikor Sam Raimi, majd Marc Webb filmjében Peter Parker készítette el a jelmezét.

A Marvel szuperprodukcióiban noha Parker hasonlóképpen megpróbálkozott valami hasonlóval, rövidesen azonban maga Tony Stark segítette néhány csúcstechnológiával felszerelt öltözékkel a Tom Holland-féle Parkert. A Fandom magazin utánaszámolt egy kicsit, hogy megközelítőleg mennyibe is fájhat manapság Pókembernek lenni.

1. A ruha anyaga – lehetőleg minél strapabíróbbnak, ugyanakkor rugalmasnak kell lennie. Az erre alkalmas, jelenleg legellenállóbb anyag a grafén, amelyből 10 kilogrammnyi félmillió dollárba kerül, egy strapabíró cucchoz pedig szükséges lehet legalább 50 kg, szóval ez a része 2,5 millió dollárba kerül.

2. Hálóvetők – a német AMSilk vállalat fejlesztett ki a pókok fonalához hasonló rendkívül teherbíró anyagot, amely akár tömeggyártásban is alkalmazható. Az anyag tehát nagy mennyiségben is hozzáférhető. Fogalmazzunk viszont úgy, hogy az, ha az ember a távirányítót egy lövéssel akarja megszerezni, az 10 ezer dollárjába kerül. A cég viszont csak nagy tételben szállít, megközelítőleg 5 millió dollártól kezdődően.

3. Mesterséges intelligencia – 2019 elérhető számítógépes segédrendszerét jelenleg is a Honda fejlesztette ASIMO robot birtokolja. Egy ilyen segítőtárs beszerzése 2,5 millió dollárba kerülne.

4. A ruházatba beépített vitorlák – a törzset és a felső végtagokat összekötő vitorlák lehetővé teszik Pókembernek, hogy akár rövidebb távokat is átszeljen a levegőben. Rendkívül hasznos tud lenni néhány szorosabb helyzetben. Ez már 5 ezer dollárból betakarható.

5. Beépített head-up kijelző – akcióban minél több információra szüksége van a hősnek, hogy felmérhesse a terepet. A Microsoft AR Headsetjéből éppen a közelmúltban rendelt közel 100 ezer darabot az Egyesült Államok Hadserege, ez talán mégiscsak garancia lehet a minőségre. Egy ilyen headsetért azonban mélyen a zsebünkbe kellene nyúlni, ugyanis 4,8 millió dollárt kóstál.

6. Drón – mindig jól jön, ha minden sarok mögé be tudunk nézni, a Hazatérésben látott pókdrón már 250 ezer dollárral "megúszható".

7. Jennifer Conelly hangja – Karen, a beépített mesterséges intelligencia hangját Conelly kölcsönözte mindkét filmben, amelyért összesen 1 millió dolláros honoráriumot kapott, hogy a magyar hangján megszólaló Kisfalvi Krisztina mennyiért vállalná, arról nincsenek bővebb információink.

8. Fém robotkarok – a Végtelen háborúban látható egyik legnagyobb újítás a Pókember páncélba beépített hasonló fémkarok akár meg is rendelhetőek a Boston Dynamicstől, amelynek darabja 25 ezer dollárba kerül.

9. 3D nyomtató – hogy ne kelljen mindent a saját kezünkkel összeállítani szükség lesz egy hasonló darabra, amelyet Tony Stark repülőgépén láthattak a nézők, egy akkora méretű nyomtató megközelítőleg 310 ezer dollárba kerülne.

Valószínűleg sok kütyü kimaradhatott még a fenti felsorolásból, durván számolva is egy önjelölt Pókembernek megközelítőleg 16,5 millió dollárjába kerülne egy öltözék.