A Lego után ezúttal a Playmobilon a sor, a népszerű játékra építkezve rendezte meg Lino DiSalvo új animációs filmjét, mely végre a hazai mozikban is megérkezett.

Mikor Marla öccse, a szeleburdi Charlie az emberek világából hirtelen átkerül a PLAYMOBIL® varázslatos világába, a kötelességtudó Marla utánaered, hogy hazahozza. Játékfigurává válni már önmagában is nagy kaland, de még inkább az egy olyan helyen, ahol minden sarkon újabb ismeretlen világ vár ránk. Szerencsére a lány gyorsan új barátokra tesz szert a nagydumás kamionsofőr Del, a jóképű titkosügynök, Rex Dasher, valamint egy melegszívű robot és egy különc tündérkeresztanya személyében, akik segítenek neki eligazodni a játék útvesztőjében. A különleges kalandokon keresztül Marla és Charlie is megtanulják, hogy mindegy, hogyan alakul az élet, ha eléggé hiszel magadban, bármit elérhetsz!

A Playmobil: A film-et Greg Erb, Michael LaBash, Jason Oremland és Blaise Hemingway forgatókönyve alapján az elsőfilmes Lino DiSalvo rendezte, míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan sztárok kölcsönzik, mint Daniel Radcliffe, Anya Taylor-Joy, Meghan Trainor, Gabriel Bateman, Kenan Thompson, Lino DiSalvo és Jim Gaffigan.

Íme 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Daniel Radcliffe, Anya Taylor-Joy és Gabriel Bateman első alkalommal dolgozott animációs filmen.
  • A filmet pontosan 45 évvel a Playmobil termékcsalád megjelenése után mutatták be a mozik.
  • A Playmobil: A film Lino DiSalvo rendezői debütálása.
  • A film direktori székét eredetileg Robert Persichetti Jr. foglalta volna el, aki végül a Pókember: Irány a Pókverzum rendezését választotta, mely Oscar-díjat nyert a legjobb egészestés animációs film kategóriájában.
  • A stúdió tervei szerint a Playmobil: A film egy trilógia első része lenne.
  • A filmet lehangolóan fogadták a kritikusok. A Playmobil mindössze 22 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. augusztus).

Hazai premierdátum: 2019.09.26.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: