Azt hiszed, te vagy a legnagyobb Marvel-rajongó vagy egyáltalán a legnagyobb filmrajongó? Vannak kedvenceid, amiket „ezerszer is láttál már”? Nos, utóbbi kijelentés valószínűleg inkább csak amolyan mondás, de tény, hogy sokan vagyunk úgy a kedvenc filmjeinkkel, hogy akárhányszor is le tudunk eléjük ülni. De azért többnyire inkább otthon. Van azonban valaki, aki ugyanezt teszi a moziban. És ezzel elég komoly Guinness-rekordot állított fel. Ő Ramiro Alanis.

Alanis már 2019-ben is felállított egy ilyen rekordot, amikor is a Bosszúállók: Végjátékot ülte végig nem kevesebb, mint 191 alkalommal a moziban. Már ez is döbbenetes számnak tűnik, de mára már nem világrekord. Jött ugyanis Arnaud Klein, a francia Camelot - Harcok trónja elhivatott rajongója és megdöntötte a fenti rekordot: 204 alkalommal nézte végig a filmet a moziban. Ez lenne a világrekord? Dehogy!

Ramiro Alanis nem tűrhette, hogy valaki más bitorolja az ő rekordját, ezért kinézte a következő Marvel-mozit, amivel rekordot állíthat fel. És 2021 decemberében beült a Pókember: Nincs hazaút premierjére. Majd újra beült a vetítésre és újra és újra és újra és…

A premier után eltelt négy hónapban végül összesen 292 alkalommal ülte végig a Marvel moziverzum harmadik önálló Pókember-filmjét. A rekord felállításához napi öt alkalommal ülte végig a filmet a legelső perctől a stáblista legutolsó képkockájáig. Ez idő alatt nem mehetett ki a mosdóba és nem végezhetett semmi egyéb tevékenységet a filmnézésen kívül. Mindezt a mozi egy alkalmazottjával is hitelesíttetnie kellett.

Ezzel újra ő a Guinness-rekorder, aki saját bevallása szerint nagyjából 3400 dollárt költött mozijegyekre, hogy ez sikerüljön. Ezzel valószínűleg ő tette hozzá egy személyben a legtöbbet a film globálisan elért közel 1,9 milliárd dolláros bevételéhez.