Quentin Tarantino rendezte a CSI: Las Vegas két epizódját

Bár Quentin Tarantino a nagyjátékfilmjeiről ismert a mozirajongók körében, azt viszont már kevesebben tudják, hogy a legendás rendező két népszerű sorozat egy-egy epizódját is elkészítette.

Aki nagy rajongója Quentin Tarantino munkásságának, annak valószínűleg nem okoz nagy meglepetést, hogy a rendező a kultikus Vészhelyzet sorozat számára rendezett egy epizódot a kilencvenes években.

Ezt követően Tarantino évtizedeken keresztül nem mutatott érdeklődést a formátum iránt, 2005-ben viszont nem tudott ellenállni a felkérésnek, hogy az akkor nagysikerű Helyszínelők sorozat számára rendezzen két epizódot. A rendező saját elmondása szerint nagy rajongója volt a sorozatnak, amelyet  2000 és 2015 között sugárzott a CBS csatorna.

Tarantino rajongásáról nem mellékesen maga a sorozat producere Carol Mendelsohn is értesült. “Gyorsan elterjedt a hír, hogy Quentin Tarantino nézi a CSI-t, amire mindannyian nagyon büszkék voltunk, és egy ponton elkezdtünk azon gondolkodni, hogy ha már nagy rajongó, miért ne kérdezzük meg, hogy nem akar-e írni és rendezni valamit a sorozathoz” - mondta a producer a Los Angeles Timesnak.

“Csak a saját epizódomat akartam megcsinálni. Tehát a formátum adott volt, amit elfogadtam. Csak azt akartam, hogy ‘nagyobb’ legyen, hogy egy kicsit ‘filmszerűvé tegyem’” - magyarázta a rendező egy interjúban.

Történetesen a sorozat ötödik évadának dupla Grave Danger című záróepizódjáról van szó, amelyek stílusosan Volume 1 és Volume 2 alcímeket kapták.