73 Ragadozók  (2019)

Már a hazai mozikban Claudio Giovannesi Martin Scorsese és Brian De Palma filmjei által inspirált Arany Medve-díjas produkciója, a Ragadozók. A  bemutató kapcsán cikkünkben 7 izgalmas érdekességet gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A tizenötéves Nicola és barátai szeme előtt egy cél lebeg: a lehető legrövidebb idő alatt minél több pénzt szerezni, bármibe is kerül. Felfegyverkezve járják Nápoly utcáit és igyekeznek uralmuk alá vonni a város egyes kerületeit. Nem ismernek félelmet, nem tartanak sem börtöntől sem pedig a haláltól. Mindent kockára téve vesznek részt egy olyan háborúban, ahol nem győzhetnek.

A produkciót Maurizio Braucci és Roberto Saviano  forgatókönyve alapján Claudio Giovannesi rendezte (Gomorra, Ragadozók), míg a főbb szerepeket Francesco Di Napoli, Ar Tem, Viviana Aprea, Luca Nacarlo, Mattia Piano Del Balzo, Ciro Vecchione és Ciro Pellechia alakítják.

Íme tehát 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Ragadozók Roberto Saviano azonos című regényének filmadaptációja.
  • A Ragadozók világpremierje 2019. február 12-én volt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol ez volt a versenyprogram egyetlen olasz produkciója.
  • Claudio Giovannesi több mint 4000 jelentkező közül választotta ki a főszerepre Francesco Di Napolit.
  • A Ragadozók Francesco Di Napoli első filmszerepe. A színész korábban csaposként dolgozott egy bárban.
  • Claudio Giovannesi elmondása alapján a filmet Martin Scorsese és Brian De Palma alkotásai inspirálták.
  • A film forgatókönyvírói, Claudio Giovannesi, Maurizio Braucci és Roberto Saviano elnyerték a legjobb szkriptnek járó Ezüst Medve-díjat a 69. Berlinale-n.
  • A Ragadozók versenyben volt a 69. Berlini Filmfesztivál fődíjáért, az Arany Medvéért.

Hazai premierdátum: 2019.11.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: