Rákkal diagnosztizálták a Rage Against The Machine zenészét, Tim Commerfordot

A Rage Against the Machine sztárja, Tim Commerford elárulta, hogy prosztatarákot diagnosztizáltak nála.

Az 54 éves férfi elmondta, hogy mindössze két hónappal azelőtt távolították el a prosztatáját, hogy csatlakozott volna bandatársaihoz a színpadon a reunion turnéjukon. A zenész a nyilvánosság előtt hallgatott egészségügyi problémáiról, de a magánéletben támogatták őt a Tom Morellot és Zach de la Rochát is magába foglaló bandatársai, valamint párja és két fia.

"Közvetlenül azelőtt, hogy turnéra indultam volna a Rage-dzsel, eltávolították a prosztatámat, prosztatarák miatt - mondta egy interjúban - Olyan ember voltam, aki nagyon büszke volt arra, hogy formában van és vigyáz magára."

Tim csak akkor vette észre, hogy beteg, amikor a magas PSA-értékek miatt nem tudott életbiztosítást kötni - ezután az orvosok azt tanácsolták neki, hogy vegyen részt biopszián, majd közölték vele, hogy rákos. A Spin-nek nyilatkozva kifejtette, hogy "magát hibáztatja" a helyzetért, mivel korábban kellett volna szólnia, és "komolyabban kellett volna vennie", ahelyett, hogy megvárja, amíg a szakemberek szólnak neki. Most azonban 'meg akarja ragadni a gyeplőt', és a gyógyulására koncentrálni.

"Olyan helyzetbe kerülhetsz, mint amilyenben én vagyok, amikor azt érzed, hogy "f**k, az egész életem megváltozott" - folytatta - Minden kapcsán, ami most velem történik, azon gondolkodom, vajon azért érzem így magam, mert rákos vagyok? Azért veszítem el a hajam, mert rákos vagyok? Bármi is az, elgondolkodtat, hogy vajon azért történik-e, mert rákos vagyok."

"A szenvedés része, a műtét utáni fizikai szenvedés, soha nem éreztem még ilyen fájdalmat. Fémlemezek vannak a fejemben és a testemben. Rengeteg sérülést szereztem sportolással, hegyi kerékpározással és ilyesmivel, és mindig is úgy éreztem, hogy nagyon magas a fájdalomtűrő képességem, de ez a sz*r térdre kényszerített. Miután a fájdalom elmúlt, még mindig nem igazán tudtam felállni, pedig edzek is, de pszichésen nagyon mélyen vagyok, mélyen érint ez az egész. Nagyon nehéz nekem, hogy ne törjek össze."

Tim két hónappal azelőtt feküdt kés alá, hogy újra csatlakozott RATM-es társaihoz a turnéjukra - ami a nyáron kezdődött - és bevallotta, hogy "brutális" volt. Nemrég kapta meg a hat hónapos teszt eredményét, és azt mondta, hogy "negatív lett".

"Ez a legjobb, amit életem hátralévő részében érezhetek - tette hozzá - Minden nap, amikor közelebb kerülök a teszthez, az az érzésem, hogy "F**k, ember, ez lesz az az idő, amikor a szám emelkedni fog, és én megyek a következő dologra, bármi is legyen az?. Már átmentem néhány fájdalmon, és továbbra is átmegyek néhány őrült sz*rságon."

Nem sokkal azután, hogy a rockerek nyáron visszatértek a színpadra - az eredetileg 2020-ban tervezett turnéra -, kénytelenek voltak lemondani a következő dátumaikat, miután a frontember Zack lába megsérült a fellépés közepén.

"Orvosi utasításra Zack de la Rocha azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rage Against The Machine turné 2022. augusztusi és szeptemberi brit és európai szakasza nem folytatódhat" - állt az akkori közleményben - "Nagy csalódottsággal jelentjük be ezt a lemondást. A Rage Against The Machine augusztus 11-én, 12-én és 14-én fejezi be a Madison Square Gardenben zajló turnéját, majd Zacknek haza kell térnie pihenni és rehabilitációra. A repülések, az utazási idő és a szigorú menetrend az Egyesült Királyságban és Európában egyszerűen túl nagy kockázatot jelentenek a teljes felépüléshez. Sajnáljuk minden rajongónkat, akik évek óta várnak arra, hogy láthassanak minket, és reméljük, hogy hamarosan újra a régi Rage leszünk."

Az együttes oszlopos tagja feltűnt a R.A.T.M. és az Audioslave több videoklipjében, valamint az Audience Music című sorozatban is. És ő áll a Mátrix ikonikus end creditje a Wake up című szám mögött is.