Rambo – Ezért Sylvester Stallone a legártatlanabb akcióhős

A Rambo Sylvester Stallone egyik legikonikusabb szerepe, amelyet ahhoz képest, hogy eredetileg nem szívesen vállalt el, egészen megkedvelt.

Stallonet maga a film rendezője, Ted Kotcheff kereste fel a szereppel a Rocky sikerét követően. A színész azonban nem igazán hitt abban, hogy egyáltalán elkészül a film, miután a szerepet olyan nevek is passzolták, mint Robert De NiroSteve McQueenClint Eastwood vagy épp John Travolta.

A karakterről kialakult „gyilkológép” sztereotípiáról azonban a folytatások tehetnek. Az első részben John Rambo ugyanis valójában nem öl meg senkit sem. Röviddel azután, hogy elfogják a kisvárosban, ahová érkezik, sikerül megszöknie. Rambo menekülni kénytelen, a menekülés során azonban csupán sérülést okoz üldözőinek. Az egyetlen ember, aki meghal a hajsza során, az Galt, aki elveszíti az egyensúlyát és kizuhan a helikopterből mialatt megpróbálja lelőni hősünket.

85 Rambo  (1982)

akció | kaland

Rambo, a vietnami veterán egy amerikai kisvárosba érkezik, ahol rögtön feltűnést kelt furcsa öltözékével. A helyi túlbuzgó serif megelőzné a bajt, és kitessékeli a férfit a... több»