Rekorder a Szenilla nyomában, Dwayne Johnson lemaradt

A Némó nyomában folytatása nem kegyelmezett Johnson és Hart párosának.

A pénteki, az animációs filmek között rekordnak számító 55 millió dolláros kezdés után már borítékholható volt, hogy a Szenilla nyomában bődületes számokat fog produkálni. A dolog beigazolódott, ugyanis az animációs film 136 milliót kaszált csak az Államokban, mellyel minden idők legjobb hétvégi eredményét érte el, már ami az animációs filmeket illeti. Ezz nemzetközi szinten további 50 millióval fejelte meg a Pixar alkotása, így egész biztosak lehetünk benne, hogy a rekordok ezzel a hétvégével még nem értek véget. Arról nem is beszélve, hogy a film kiemelkedően teljesített a kritikusok körében, a RottenTomatoes-on jelenleg 95 százalékon áll.

Bár a kiritkusok elég jó fogadták, Dwayne Johnson és Kevin Hart vígjátéka, a Központi hírszerzés nem tudott labdába rúgni a Szenilla nyomában mellett. Ennek ellenére meglett a második hely, ami azonban összesen 35 millió dolláros bevételt jelent. Ezt világszerte 6,8 millióval tudta csak növelni, vagyis az 50 milliós büdzsé mellett szükség lesz még néhány erős hétvégére, hogy a Universal nyereséggel zárhasson. Az előzetes jóslatok 100 millió körüli összegről szóltak, de úgy tűnik, a szakemberek alábecsülték a Pixar alkotását. 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a második hete futó Démonok között 2. szerezte meg a maga 15,6 milliós bevételeivel, azonban összesen már 188 milliónál jár, ami már most közel ötszöröse a teljes költségvetésnek.