Tom Cruise legújabb kasszasikere, a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész a nemzetközi jegypénztáraknál is erősnek bizonyul, hiszen 70 piacról 155 millió dollárt gyűjtött be!

Az amerikai jegypénztárak 80 millió dolláros becsült bevétele mellett Ethan Hunt új kalandja világszerte 235 millió dollárt hozott az első öt nap alatt. Ez hatalmas eredmény, különösen egy 27 éves akciófilm-franchise hetedik részétől. Az IMAX mozivásznak 25 millió dollárral járultak hozzá ehhez az óriái eredményhez, beleértve a tengerentúlon elért 14 millió dolláros új franchise-rekordot.

Az egyetlen probléma az, hogy a film, amelyben Cruise tartós hőse, Ethan Hunt dacol a halállal, miközben motorral repül le egy hegyről, megmászik egy elszabadult vonatot, és egy apró autóval manőverezik Róma nyüzsgő utcáin, hihetetlenül drága volt.

A COVID-hoz kapcsolódó szakaszos forgatás, a kényszerű leállások, valamint egyéb, a világjárvány korszakában hozott biztonsági intézkedések miatt a Paramount és a Skydance 291 millió dollárt költött a marketingköltségek előtt. Így még akkor is, ha Christopher Nolan Oppenheimer és Greta Gerwig Barbie című filmje július 21-én rányitnak, a Leszámolás - Első rész továbbra is sikeres kell legyen a globális jegypénztáraknál, hogy kitermelje a szükséges nyereséget.

A jó hír az, hogy a Mission: Impossible filmek a gyengébb nyitóhétvégéik után is elkezdik behozni lemaradásukat a jegypénztáraknál. 2018-ban a Mission: Impossible - Utóhatás például 61 millió dollárt zsebelt be belföldön a nyitáskor, és végül 791 millió dollárral globálisan sorozatrekordot állított fel.

Ráadásul az M:I filmek általában az összes jegybevétel nagyjából 70 százalékát a nemzetközi jegypénztáraknál húzzák be. Ez segít ellensúlyozni az amerikai jegypénztáraknál jelentkező problémákat, ahol a Leszámolás jelenleg elmarad az előzetes előrejelzésektől.

A hetedik epizód 25,4 millió dollárral elmaradt a várakozásoktól Kínában, ami 66 százalékkal kevesebb, mint az Utóhatás (74 millió dollár) bevétele volt. Azonban a film 35 piacon, köztük az Egyesült Királyságban (13,8 millió dollár), Indiában (9 millió dollár), Ausztráliában (8,3 millió dollár) és Új-Zélandon (1,5 millió dollár) új franchise nyitóhétvégi rekordot állított fel. A további legjobban kereső területek Korea (14,3 millió dollár), Franciaország (7,7 millió dollár) és Tajvan (7,7 millió dollár) voltak.

FRISSÍTVE: Időközben befutottak az első hazai bevételi adatok, melyek alapján a filmre a hétvégén közel 42 500-an váltottak mozijegyet a hétvégén, mely 91 millió forintos bevételt jelent, de a múlt heti vetítésekkel együtt a film már 139 milliónál jár 64 500-nál is magasabb nézőszámmal.