Hamarosan a mozikban Schwechtje Mihály filmje, melynek premierje kapcsán 6 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :). A film rendezői székét Schwechtje Mihály foglalhatta el (Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), Aki bújt, aki nem), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Völgyes Bendegúz, Herr Szilvia , Rácz Dávid, Vajda Kristóf, Polgár Csaba, Kardos Róbert és Lénárt Judit . A forgatókönyvet szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült.
  • Schwechtje Mihály pályájának kezdetén kisjátékfilmekkel szerzett tapasztalatot, de direktorként az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában is közreműködött.
  • A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) az első magyar tini thriller.
  • Ez Schwechtje Mihály első játékfilmje.
  • A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) világpremierje az 'A' kategóriás montreali filmfesztiválon volt.
  • A filmbemutató felvezetéseképp készült egy animációs teaser a Fran Palermo zenéjével. A film manga cselekményszálához illeszkedő anime máris elérte első sikerét: a klip versenyben lesz a Berlin Video Music Awards-on, amely a műfaj egyik legelismertebb díjátadója. A klip a legjobb animáció kategóriában versenyez. A videoklip fesztivált május 23-26-a között rendezik meg, a klip itt tekinthető meg. A klip rendezője szintén Schwechtje Mihály, az animáció Bera Nándor munkája, operatőr Herbai Máté, vágó Kővári Szabolcs, colorist Bognár Szandra (Studio Lamb), grafika Nagy Gergő és Bodonyi Gyula. (Vertigo)

Hazai premierdátum: 2018.09.13.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: