Reszkessetek, betörők! - Az eszelős folytatás, amit sosem fogsz látni

Túl vagyunk az első adventi gyertya meggyújtásán, vagyis immár látóhatáron belül van a karácsony… és az idei Reszkessetek, betörők! újranézés is. Kevin McCallister immár három évtizede minden karácsonykor megörvendezteti a rajongóit azzal, hogy újra és újra és újra és újra borsot tör a vizes banditák orra alá. Ezt végül összesen két filmben tette meg, és most tekintsünk el a gagyi harmadik résztől és a még gagyibb idei remake-től…

De azt tudtátok-e, hogy annak idején bizony az eredeti két mozi rendezője, Chris Columbus is előállt egy harmadik rész ötletével? Nem valószínű, mivel a sztori ötletéről nem sokat lehetett hallani és természetesen sosem valósult meg – mostanra már valószínűleg soha nem is fog. De miről is lett volna szó?

A kis Kevin McCallister amilyen cuki kisfiú volt, olyan romlott felnőtt lett. Nem csoda, hiszen ha valakit kisgyerekként két egymást követő karácsonykor is simán otthon felejt vagy elhagy az egész család, ráadásul mindkét karácsonykor ugyanazok a betörők törnek az életére, az könnyen maga is vakvágányra szaladhat az életben. Így lett Kevinnel is, a harmadik mozi pedig már felnőttként mutatta volna be őt. És azzal kezdődött volna, hogy épp kijön a sittről.

Amikor végre szabadul, egyetlen gondolat vezérli csupán: bosszút állni az egész életét tönkretevő vizes banditákon, vagyis Marvon és Henryn. Igen ám, csakhogy a két gazfickó az évek során jó útra tért, családot alapított (mármint külön-külön) és a kertvárosban egymás szomszédságában tengetik immáron csendes és békés életüket. Ekkor bukkan fel Kevin a hátsó kertben azzal a tervvel, hogy leszámol velük.

Vagyis Chris Columbus agyament ötlete tulajdonképpen megfordította volna a klasszikus felállást, és immár Marvnak és Henrynek kellett volna megvédenie az otthonát Kevintől. Nyilván ebből az ötletből semmi sem valósult meg, hiszen a stúdió nagyjából azonnal lesöpörte az asztalról. Pedig ha jobban belegondolunk, ma már simán elférne egy ilyen sztori, talán még sikere is lenne.