Robert De Niro megtörte a hallgatást, kiderült, mi okozhatta unokája halálát

Robert De Niro megtörte hallgatását 18 éves unokája, Leandro halálával kapcsolatban, akit vasárnap délután holtan találtak, a teste mellett egy tányéron fehér porszerű anyaggal. 

A tinédzser élettelen testét egy székben ülve találták meg egy lakásban a Wall Street-i Cipriani Club Residencesben. 

A színész legfrissebb nyilatkozatában így fogalmazott: "Mélyen megrendültem szeretett unokám, Leo halála miatt. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek a részvétnyilvánításért. Kérjük, hogy hagyjanak minket magunkra, hogy gyászolhassuk Leot".

Leandro De Niro Rodriguez a színész fogadott lányának, az 51 éves Drenának és Carlos Rodriguez művésznek a fia volt. Vasárnap Drena az Instagramon jelentette be a fiú halálát, azt írva: "Bárcsak a szeretet önmagában megmenthetett volna téged".

Egy rendőrségi forrás a DailyMail.com-nak elmondta, hogy a porszerű anyagot a fiú közelében találták, és nem voltak traumára utaló jelek. Egy barátja talált rá, aki néhány napja nem hallott felőle, és ellenőrizte, hogy mi van vele - mondta a TMZ-nek a rendőrségi forrás. Az 55 Wall Street portása megerősítette, hogy Leandro az épületben lakott. 

A portás elmondása szerint a fiatalember egyedül élt az előkelő hatodik emeleti lakásban, amit mint egy éve bérelt. A lakás ugyanabban a kőépületben található, mint a Cipriani, egy luxus rendezvényhelyszín. Leandrót barátságos fiatalemberként írta le, aki mindig köszönt, amikor jött és ment.

"Néha-néha találkoztam vele, és mindig köszönt" - mondta a portás. "Barátságos volt, de magának való. Nem tudtam, ki ő, amíg nem olvastam a történetet. Ez egy tragédia."

A feltörekvő színész és rendező Leandro édesanyja és nagyapja nyomdokaiba lépett, egy kisebb szerepet kapott a 2018-as Csillag születik című filmben Bradley Cooper legjobb barátjának, a Dave Chappelle által alakított George "Noodles" Stone-nak a fiaként. Emellett 2018-ban a Cabaret Maxime című filmben is feltűnt.

A MailOnline megkereste De Niro képviselőit, hogy kommentálják a hírt. A fiú édesanyját, Drenát De Niro örökbe fogadta, és a nevére is vette, miután 1976-ban feleségül vette Drena édesanyját, Diahnne Abbottot.

Drena mostohaapja pezsgő karrierjének köszönhetően ingázó életmódot folytatott, és idejét New York, Los Angeles és Olaszország között osztotta meg. Korán otthagyta az iskolát, és úgy döntött, hogy a művészetekkel foglalkozik. Számos művészeti ágabn kipróbálta magát, többek között modell, DJ és divattanácsadó is volt. Végül úgy döntött, hogy De Niro nyomdokaiba lép, és hamarosan színésznőként és filmrendezőként is megállta a helyét.

De Niro 1988-ban szakított Drena édesanyjával, de a hollywoodi híresség ennek ellenére részese maradt fogadott lánya életének. A színész 2003-ban lett nagypapa Drena révén, amikor megszületett Leandro.