87 Az Ír  (2019)

Ma reggel írtuk meg, hogy Mickey Rourke egyszerűen seggfejnek nevezte Robert De Nirot, mivel szerinte miatta nem kapott szerepet Martin Scorsese legújabb, Az Ír című filmjében, most azonban a másik érintett fél is megszólalt.

Hivatalos közelményben, a film alkotógárdájának nevében reagált Robert De Niro ügynöke, Stan Rosenfield Mickey Rourke vádjaira.

„A Az Ír producerei, Jane Rosenthal és Tillinger Kokoff, valamint a castingot vezető Elle Lewis nem keresték meg Mickey Rourke-ot a film kapcsán, sőt, fel sem merült, hogy játszana a filmben” - írta, majd hozzátette, hogy a hír természetesen De Nirohoz is eljutott.

Rourke szerint a viszonya De Niróval az 1987-es pszichothriller, az Angyalszív forgatásán romlott meg, ahol veterán kollégája állítólag azt mondta neki, hogy jobb, ha soha többé nem beszélnek, de még csak nem is köszönnek egymásnak. Érdekes adalék a történethez, hogy a film rendezője szerint rettenetes volt együtt dolgozni Rourke-kal.

A színész az ügynökére hivatkozva állította, hogy eredetileg őt is megkeresték volna a The Irishman egyik szerepe kapcsán, de azt a visszajelzést kapta, hogy De Niro közbeszólt, mondván, nem hajlandó együtt dolgozni vele.

Martin Scorsese eddig nem szólalt meg az ügyben.