Római császár után francia császár lesz Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix már számtalan filmben bizonyította, hogy napjaink egyik legtehetségesebb színésze. Egyik legemlékezetesebb alakítása (a Joker mellett) a 2000-es Gladiátor Commodus császára volt. Az Oscar-díjas mozi rendezője Ridley Scott volt. A páros a legfrissebb hírek szerint húsz év után újra közös filmen dolgozik.

Valójában viszont több, mint húsz év telhet el a két film között, hiszen Ridley Scott igen elfoglalt. Épp csak befejezte a Az utolsó párbaj forgatását, jövő tavasszal pedig már jön is a következő projektje, a Gucci. Ha pedig azt befejezte, vagyis legjobb esetben is csak jó egy év múlva, akkor következhet ez a projekt.

Ez a projekt pedig nem más, mint a Kitbag, amely tulajdonképpen Bonaparte Napóleon életrajzi filmje lesz. A főszereplőt pedig Joaquin Phoenix alakítja majd, a forgatókönyvet pedig David Scarpa gondjaira bízták.. Az első hírek szerint a film nem csak azt a folyamatot dolgozza majd fel, ahogy az ifjú Napóleon Franciaország császárává vált, de a háborús sikereit is. Napóleon kora legnagyobb hadvezére is volt egyben, nagyszerű stratéga, ami szintén remek téma lehet a filmhez.

Bár a filmről ennél sokkal többet egyelőre nem lehet tudni, viszont az, hogy az Oscar-díjra többször jelölt rendező Ridley Scott és az Oscar-díjas színész Joaquin Phoenix készítik, már előzetesen is bizakodásra adhat okot. Már csak azért is, mert amikor utoljára együtt dolgoztak, akkor egy Gladiátor lett a végeredmény.