Rosszul tudtad, nem az minden idők legvéresebb horrorja, amire elsőre tippelnél!

A horrornak is számtalan alfaja van, de a legtöbb embernek általában a temérdek vér jut eszébe a horrorfilmekről. És valóban van egy ilyen ága is a műfajnak, ráadásul ennek is vannak igazán jól sikerült képviselői is. Sőt, bizonyos filmek amolyan rekordernek is számítanak, ha a szétlocsolt művér mennyiségéről van szó. De melyik ezek közül az aktuális csúcstartó?

A horrorrajongók zöme jó eséllyel azonnal ugyanazt a filmet vágná rá erre a kérdésre. Méghozzá Peter Jackson 1992-es horror-komédiáját, a Hullajó!-t. A film valóban szabályosan tocsog a vörös szaftban és a belekben, és ezzel évtizedekig tényleg csúcstartó volt. Peter Jackson és csapata ugyanis a film gusztustalan jeleneteihez nem kevesebb, mint 3785 liter művért használtak fel, ami valóban nem kevés.

De ma már nem ez a film a rekorder e roppant fontos kategóriában. Hanem egy korábbi horrorklasszikus modernkori remake-je. Ez a jelző a legtöbb esetben amolyan szitokszóként működne, viszont ebben az esetben nem. Ugyanis a 2013-as Gonosz halott egyértelműen a jobban sikerült remake-ek nem túl hosszú sorát gyarapítja.

Persze nem feltétlenül attól lett jó, hogy a készítők egy medencényi művért folyattak szét hozzá, de néhány rajongónak bizonyosan ez is számít. És ha már rekordot döntöttek, akkor azt nagyban csinálták. Egyes források szerint a forgatáson közel 265 ezer liter művérben úszott a díszlet és úgy általában mindenki. Ebből csak a fináléhoz 190 ezer litert használtak fel.

Szóval jelenleg ez számít a legvéresebb horrorfilmnek, de lehet, hogy ez néhány éven belül változni fog. Készül ugyanis egy újabb Gonosz halott mozi az eredeti készítőkkel, akik semmit sem bíznak majd a véletlenre…

fantasy | horror | thriller

David (Shiloh Fernandez), drogfüggő húga, Mia (Jane Levy), valamint barátaik, Eric (Lou Taylor Pucci), Olivia (Jessica Lucas) és Natalie (Elizabeth Blackmore) kirándulni mennek egy... több»