Hullajó!

Hullajó!

Braindead

Egy majom harapásának köszönhetően elszabadulnak a húsevő zombik Új-Zélandon. Egyedül Lionel képes szembeszállni velük, akinek házsártos anyja is a zombikórt terjesztő majmok áldozata lett. Peter Jackson groteszk fekete vígjátéka garantált szórakozást… Több

Rendező: Peter Jackson
Ország: Új-Zéland
Premier (HU): 1992.11.06.

2024.09.22 Krisz361

Retró gore szórakozás

Peter Jackson A Gyűrűk ura előtt még megrendezte ezt zombis filmparódiát. Igazi 90-es évekbeli hangulat (amit szeretek). Igaz, kell egy gyomor a filmhez, mert gore-ban nincs hiány. Viszont ha bírod, remek szórakozást nyújt. Remek jelenetek vannak benne. Egy az anyja által irányított ügyefogyott srác és a boltos csaj (Paquita) egymásba gabalyodik. Ám az anya nem nézi jó szemmel. Kémkedés közben megharapja egy mutáns patkánymajom. :) És onnantól vicces zombis jelenetek. (Zombi paráználkodás, zombi kisbaba és a végső nagy zombis fűnyírás.) Meg persze Heinrich bácsi, aki érti a tréfát. :) Nagyszerű film. Én ajánlom annak, aki szereti a paródiákat.

2022.01.31 jakedave

Érdekes

Érdekes film Peter Jacksontól, bár nyilván születtek jobbak is a műfajban. A gonosz nyanya tetszik.

2017.10.18 Lamboh

Ez de beteg egy film... Ami jelen esetben nem hátrány, hisz egy mozgalmas, vicces filmről van szó, amit több alkalommal is újra lehet nézni. Már ha bírja az ember gyomra.

2020.08.02 dailyfilmsan

A valaha készült egyik legvéresebb horror-vígjáték. Nagyon látványos, de a történet egésze sablonos. Kicsit erőltetett és művi. Ennek ellenére szórakoztató de ne egy komoly darabra számítsunk amikor elkezdjük nézni. Ha nem támasztunk nagy elvárásokat... Több

A film összbevétele 242 623 dollár volt (imdb.com).

A film forgatását 1991. szeptember 3-án kezdték meg és 1991. október 19-én fejezték be. A film teljes egészét Új-Zélandon rögzítették.Szerző: Kóborló

Értékelés: 10/10
(2016. 10. 30.)
A maga kategóriájában osztályelső Jackson műve, és tökéletesen érthető, hogy miért vált kultfilmmé és hivatkozási alappá. Ki mondta, hogy szarból nem lehet várat építeni? Tévedett!
10/10 Több