Sacha Baron Cohen olyat tett a Borat 2 forgatásán, amit színész még soha

Bárki is kételkedjen Sacha Baron Cohen színészi kvalitásaiban, az a mostani történet után gondolja újra az álláspontját. A színész és komikus gyakran a saját testi épségét is kockáztatva, a legnagyobb titoktartás közepette forgatta le a Borat 2-t. De nem is ez a legfurább az egészben.

A Borat 2 forgatása során számos olyan szituáció volt, amikor a Boratot alakító színészen kívül senki más nem tudta, hogy valójában egy új mozi egyik jelenete forog. Ez már jellemző volt a 2006-os első részre is. Sacha Baron Cohen rengeteget improvizált, amivel elképesztően komikus helyzetekbe sodorta magát.

Az új film története szerint Borat az első dokumentumfilmje után híressé vált, de finoman szólva sem lett népszerű szülőhazájában. Ezért kénytelen lányával visszamenni az „Usánkába”, hogy ott elmaszkírozva magát új kalandokba keveredjen. És közben a lányát is mindenféle kétes helyzetekbe rángatja.

A színész nemrégiben arról mesélt egy interjú során, hogy az egész forgatás alatt volt egy időszak, ami nagyságrendekkel nehezebb volt a többinél. A film nagy részét ugyebár már a karanténidőszak alatt forgatták. Ezért előfordult, hogy neki is egy lezárt házban kellett töltenie öt napot. Ez már önmagában is sokak számára nehéz lenne, de Sacha Baron Cohen nem volt egyedül, két összeesküvés-hívővel osztotta meg a házat. Hogy ebben mi volt a nehéz? Az, hogy öt napon keresztül nem eshetett ki Borat szerepéből.

A színész szó szerint öt napig megszakítás nélkül játszotta a kazah nép nagy fehér gyermekét: így kelt fel reggel, így reggelizett és ebédelt, így feküdt le este. Még akkor sem eshetett ki a szerepből, amikor épp nem forgott a kamera. Valószínűleg ezzel egyfajta rekordot is felállíthatott, hiszen korábban egyetlen film forgatásán sem történt hasonló eset.

A Borat 2 2020-ban debütált az Amazon Prime-on (magyarul is) és természetesen az ősz egyik legnépszerűbb produkciója lett. Ha másért nem is, hát a színész polgárpukkasztása miatt mindenképp. Ha lemaradtál volna róla, az alábbi előzetesben többek közt azt is láthatjuk, ahogy Donald Trumpnak öltözve belógott Mike Pence egyik kampányeseményére…

vígjáték

A 2006-os vígjáték folytatása, amely egy fiktív kazah televíziós újságíró, Borat valós kalandjait tárja a nézők elé. több»